Comunicate de presă, Ultimile Știri — iulie 4, 2014 at 10:12

76 de mandate de aducere, emise de magistraţi pentru Bucureşti şi în alte şase judeţe, la persoane suspectate de evaziune şi spălare de bani

by

La această oră, poliţiştii din Bucureşti efectuează 76 de percheziţii, dintre care 63 în Bucureşti şi 13 în 6 judeţe, pentru destructurarea unei grupări specializate în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi rambursări ilegale de TVA.

perchezitiiÎn această dimineaţă, poliţiştii din cadrul D.G.P.M.B., cu sprijinul ofiţerilor specializaţi în investigarea fraudelor din cadrul I.G.P.R., efectuează 76 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu şi Ialomiţa, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

La activităţi participă şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, precum şi poliţişti din cadrul I.P.J. Ilfov.

Poliţiştii vor pune în executare 76 de mandate de aducere, emise de magistraţi, pe numele membrilor grupului.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2008 – 2013, membrii grupării ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, prin intermediul mai multor firme fantomă, beneficiind de rambursări ilegale de T.V.A..

Activitatea principală a membrilor grupului o reprezenta cumpărarea de terenuri şi revânzarea acestora, cu o creştere artificială a preţului, precum şi achiziţionarea de echipamente medicale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 68.000.000 de euro.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I..

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page