Familie, Lifestyle — iulie 26, 2014 at 10:30

6 concepţii greşite despre vin care trebuie să dispară

by

Cu greu ne putem gândi la un lucru despre care lumea să nu îşi fi format până acum o serie de preconcepţii stupide. Multe sunt inofensive şi uşor de ignorat, însă în ultimul timp am auzit prea multe în legătură cu vinul pentru a mai putea să le trecem cu vederea. Aşadar, să le clarificăm.

Podgorie in Franta1. Nu e ok să bei vin în timpul zilei

Atâta timp cât nu dai pe gât două sticle impediat după ce ai luat micul dejun, nu e în nimic greşit în a consuma un pahar de vin la masă. Din contră, există mulţi medici care le recomandă pacienţilor să facă asta. Totul e să nu faci excese, iar acest lucru e valabil indiferent de perioada zilei.

2. Vinul dulce are zahăr adăugat

Nimic mai greşit. Cramele care se respectă (care sunt singurele de la care ar trebui să cumperi dacă, la rândul tău, te respecţi) nu adaugă zahăr în vin. Cu cât eşti mai puţin selectiv şi, de ce să o dăm pe ocolite, mai zgârcit, cu atât şansele de a cumpăra sirop cu aromă de struguri cresc. Totuşi, repetăm: vinurile dulci de calitate nu au zahăr adăugat.

3. Vinul dulce e pentru femei

“N-o fi având el zahăr adăugat, dar oricum nu îmi pasă, vinul dulce e doar pentru femei.” Nu chiar, spre deloc. Deşi, ce-i drept, majoritatea bărbaţilor preferă vinurile seci sau demiseci, am întâlnit mulţi care ar înclina oricând balanţa înspre unul dulce. Şi, să ne înţelegem, asta nu înseamnă că le lipseşte masculinitatea.

4. Dacă bei vin singur, eşti alcoolic

Da, dacă faci asta zilnic, în cantităţi mari, probabil că eşti alcoolic. În schimb, dacă bei din când în când un pahar sau două, poţi sta liniştit: din punctul acesta de vedere, eşti un om normal.

5. Vinul e întotdeauna mai bun dacă e vechi

Într-adevăr, există câteva vinuri a căror calitate creşte odată cu trecerea anilor, dar majoritatea sunt bune pentru a fi consumate chiar în anul în care au fost produse.

6. Vinul îngraşă

Dacă e să o luăm aşa, aproape orice tip de mâncare sau băutură îngraşă. Totuşi, dintre băuturile alcoolice, vinul are cele mai puţine calorii, aşa că priveşte problema în felul următor: pentru fiecare halbă de bere la care ai zis “pas”, te poţi recompensa cu două pahare de vin.

Cheers!

Sursa: gq.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page