Dezvoltare personală, Lifestyle — iulie 21, 2016 at 18:47

6 antreprenori renumiți care au învins eșecul

by

a

Eșecul nu este o alternativă a succesului. Desigur, este ceva de evitat, dar poate fi un obstacol temporar, care să prilejuiască parcurgerea unui proces necesar evoluției personale.

Toată lumea se confruntă cu eșecuri la un moment dat în viață. Ceea ce contează cu adevărat este felul în care reacționăm și ce am reușit să învățăm din eșecurile avute.

Un exemplu concludent sunt poveștile următorilor șase antreprenori, finalizate cu reușite importante, dar care au la bază un șir de eșecuri îndelungate.

  1. Arianna Huffington a fost respinsă de 36 de edituriaf

Co-fondatorul “Huffington Post”, Arianna Huffington, a cunoscut eșecul de mai multe ori în viață. Pare greu de crezut că unul dintre cele mai faimoase nume din domeniul publicațiilor online a fost respins de peste 30 de edituri. A doua carte scrisă de Arianna a primit multe refuzuri, acest lucru întâmplându-se înainte de crearea imperiului Huffington Post.

Chiar și publicația Huffington Post nu a fost un succes imediat. De fapt, chiar la lansare, au existat zeci de comentarii și recenzii negative asupra potențialului și a calității pe care o aducea pe piață. În mod clar, Huffington a depășit aceste etape de eșec și a luptat pentru ca numele ei să devină unul dintre cele mai puternice din jurnalismul online.

  1. Bill Gates și-a văzut prima companie cum se năruiem

Astăzi, Bill Gates este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, dar averea sa nu a fost câștigată dintr-un drum drept, presărat numai cu momente de succes. Gates a intrat pe scena antreprenorială cu o companie numită Traf-O-Data, care își propunea să proceseze și să analizeze datele din trafic. A încercat să îi vândă ideea partenerului de business, Paul Allen, dar produsul abia mergea. A fost un dezastru total. Eșecul n-a durat însă prea mult. Peste câțiva ani, Gates a creat primul produs Microsoft, găsind astfel calea spre succes.

George Steinbrenner a falimentat o echipăstÎnainte ca Steinbrenner să devină un nume, cel de patron la New York Yankees, a avut o echipă mică de baschet, Cleveland Pipers, în anul 1960. În 1962, ca urmare a direcțiilor date de Steinbrenner, întreaga franciză a dat faliment.

Și cu echipa de la Yankees a experimentat mai multe eșecuri, în perioada 1980-1990. Dar, în ciuda criticilor publice și a eșecurilor repetate, Steinbrenner a reușit să aducă echipa pe drumul învingătorilor. Au urmat șase intrări în World Series, între anii 1996-2003, și recordul ca New York Yankees să fie numită cea mai profitabilă echipă din Major League Baseball.

  1. Walt Disney a fost acuzat de lipsă de creativitatewd

Un geniu al secolului XX, Walt Disney, a fost dat afară de la un ziar, pe motiv că nu ar fi destul de creativ. Disney a încercat să învingă eșecul. Și-a construit prima companie de animație, numită Laugh-O- Gram Films. A strâns 15.000 de dolari pentru companie, dar a fost forțat să închidă Laugh-O-Gram, ca urmare a plecării unui distribuitor și partener important.

Disperat și fără un ban în buzunar, Disney și-a găsit drumul spre Hollywood întâmpinând chiar și mai multe critici și eșecuri, până a ajuns să facă primele filme care i-au adus popularitatea sonoră.

  1. Steve Jobs a fost concediat din propria companie14647621481070a431

Steve Jobs este cel mai bun exemplu pentru antreprenorul care s-a ridicat de zeci de ori din cenușa eșecului, fiind mereu capabil să aducă inovații și produse care să surprindă lumea. La 30 de ani, consiliul de administrație de la Apple a hotărât să-l dea afară.

Jobs a fondat o nouă companie, NeXT, care ulterior a fost cumpărată de Apple. Odată ce s-a întors la Apple, Steve și-a demonstrat geniul, reinventând imaginea companiei și conducând brandul Apple spre cel mai înalt succes.

  1. Milton Hershey a început trei companii de dulciuri, înainte de Hersheyhe

Toată lumea a auzit de ciocolata Hershey, dar puțini știu cum a început povestea acestui faimos producător de dulciuri.

La începutul carierei sale în industria asta, Milton Hershey a fost un anonim.După ce a fost dat de unde își făcea noviciatul la un tipograf, Milton a început trei afaceri cu companii de dulciuri diferite, toate eșuând.

În ultima sa încercare, Hershey a fondat Lancaster Caramel Company, cu care a văzut rezultate uimitoare. A crezut în viziunea sa, de a aduce maselor o ciocolată cu lapte specială, și a construit Hershey Company. Acesta a fost începutul succesului și a faimei mondiale pe care le are în ziua de azi.

La început, eșecul poate părea un capăt de drum. Experiența și răbdarea dovedesc însă contrariul. Prin putere de muncă și pasiune, se pot obține lucruri uimitoare și îndepini visuri care par inițial imposibile.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page