Cultură şi Educaţie, Proză şi poezie — mai 4, 2014 at 17:42

5 romane erotice declarate cele mai bune din toate timpurile

by

Romanele mereu au captat atenția cititorului anume prin informația „emoțională” pe care o oferă, prin sentimentele pe care ți le provoacă și imaginația pe care o dezvoltă. Iar romanele erotice au prezentat cu atât mai mult interes, cu cât oferă informații practice – acțiuni bine definite.

Mai jos îți prezentăm cinci romane erotice care au fost declarate drept cele mai bune romane erotice din toate timpurile:

„Delta lui Venus” de Anais Nin
delta lui venus
În lumea imaginată de Anais Nin personajele prezente posedă talente extraordinare și multe dorințe. Prostituate, voyeuri, frigide, lesbiene, hermafrodiți, artiști, femei îndrăgostite, bărbați de o sexualitate uluitoare, toate aceste personaje îl vor încânta pe cititor și-l vor face să nu lase cartea din mână până n-o va termina de citit.

„Lolita” de Vladimir Nabokov
lolita
Înainte de orice, cartea este o meditație asupra iubirii, iubirea scandaloasă și halucinantă, plină de nebunie și transformațională.

„Târfă fericită: Povestea mea” de Xaviera Hollander
tarfa fericita
Xaviera Hollander și-a publicat experiențele de viață petrecute în spatele ușii unui bordel. Imediat ce a fost lansată pe piață, cartea a devenit un bestseller, vânzându-se în peste 15 milioane de exemplare, transformând-o pe autoare într-un fenomen internațional.

„Micuțele păsărele” de Anais Nin
micutele pasarele
Un roman plin de erotism, un jurnal al misterioasei lumi a sexului și senzualității. „Erotismul este una din bazele cunoașterii de sine, la fel de indispensabilă ca poezia”, scrie Anais Nin.

„Păpușa căpitanului” de D.H.Lawrence
papusa capitanului
Romanul surprinde cu finețe modul în care modernizarea și industrializarea, două procese complexe au influențat oamenii prin dezumanizarea individuală.

Lectură plăcută!

Sursa: zugo.md

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page