Evenimente, Ultimile Știri — octombrie 5, 2013 at 16:23

5 octombrie – Ziua mondială a profesorilor

by

dascaliDe aproape două decenii, data de 5 octombrie este recunoscută ca Ziua Mondială a Educaţiei sau Ziua Mondială a Profesorilor, astfel încât aceasta poate deveni un prilej pentru oamenii de pretutindeni de a spune MULŢUMESC unui profesor, unui om care le-a marcat destinul.

5 octombrie este o zi in care sarbatorim educatia, profesorii si rolul important pe care acestia il au in educatia copiilor, in a le ghida primii pasi in procesul de invatare. In aceasta zi este important sa ne gandim ca pentru a construi un viitor mai bun pentru toata lumea este important sa investim in educatia copiilor si cum altfel sa facem asta cel mai bine daca nu prin a investi in profesori astazi!

Aceasta zi, denumită şi „World Teacher’s Day”, a fost celebrată pentru prima oară în 1994, când UNESCO a desemnat prima “Zi Mondială a Educatorilor”, zi dedicată recunoaşterii importanţei muncii dascălilor. De atunci, în fiecare an, peste 100 de ţări de pe întreg mapamondul marchează această dată în diferite moduri.

Mariana Ionescu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page