Familie, Lifestyle — februarie 26, 2014 at 20:35

5 moduri creative pentru a folosi cojile de măr

by

Este indicat sa mananci marul cu coaja cu tot, caci acolo gasesti cea mai mare cantitate de fibre si de vitamine, dar, daca te plictisesti si niste coji la indemana, exista utilizari destepte pentru ele. Suntem mereu in cautare de noi moduri prin care sa ne facem stilul de viata mai sustenabil si mai economicos si parte a acestei misiuni este sa refolosim ceea ce avem la indemana.

mere_coji

1. Potpourri: Daca usuci cojile de mar la deshidratator sau la cuptor, iti poti face propriul potpourriu. In plus, poti sa pui pe coji putin parfum de-al tau, personalizand amestecul. Alege un vas decorativ si parfumeaza-ti casa.

2. Deodorant pentru dulapuri si sertare: ia bucati de coaja uscata si pune in saculeti de panza in sertare si dulapuri, pentru a mentine un aer de prospetime.

3. Gem de coaja de mere. Folosind coaja si cotorul merelor, foarte putine lucruri de prin casa si niste borcane, te alegi cu un gem de te lingi pe degete. Ai nevoie de coaja si cotoare, de apa, zahar si 1 lingura de suc de lamaie la fiecare 2 cani de lichid. Pune coaja si cotoarele intr-o cratita mare. Adauga apa sa acopere totul si adu la punctul de fierbere. Fierbe pana cand se inmoaie continutul si strecoara lichidul separat. Pentru fiecare cana de lichid, adauga ¾ cani de zahar. Adauga si sucul de lamaie si fierbe din nou. Ai grija, sa nu dea pe langa. Pentru a verifica consistenta, pune niste gheata intr-un vas, ia niste lichid cu lingura din oala si pune peste gheata, pentru a se raci rapid. Intoarce lingura invers si, daca vezi substanta de consistenta jeleului pe ea, este gata. Daca ai termometru de prajituri, temperatura trebuie sa fie de 104 grade Celsius. Pune jeleul fierbinte in borcane sterilizate. Adauga capacele sterilizate si lasa-le in baie de apa 10 minute.

4. Adauga Fibre in smoothe: daca ai cumparat mere organice, pastreaza cojile in pungi care se inchid ermetic, in congelator. Foloseste-le la nevoie.

5. Spala-ti instrumentele din bucatarie: daca ai grasime intarita pe fundul vaselor de aluminiu, cojile de mere sunt solutia. Fierbe niste coji de mere si lasa la foc mic 20-30 de minute. Acidul din coji va descompune petele si te vor ajuta sa cureti oala.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.