Lifestyle, Sănătate — februarie 13, 2014 at 14:28

5 mituri periculoase despre diabet

by

Exista multe mituri privind aceasta boala: idei preconcepute despre cum apare, despre ce se poate sau nu consuma, despre efectul terapiei cu insulina. Diabeticii trebuie sa fie bine informati, pentru a vedea dincolo de ecranele de fum si pentru a-si putea controla mai bine starea. In primul rand, sa nu-i crezi pe cei care-ti spun ca nu este o boala serioasa. Din contra, este una foarte grava si, numai in Statele Unite, ucide mai multi oameni decat SIDA si cancerul la un loc.

diabet

Daca nu ai simptome, nu trebuie sa te ingrijorezi sau poti astepta inainte sa actionezi in vreun fel, pentru ca vei sti cand vor incepe simptomele. Nu este deloc adevarat. Cand se declanseaza sunt foarte putine simptome, daca nu deloc. Cand insa apar simptomele, acestea sunt grave si iti va fi mai greu decat crezi sa le controlezi.

Trebuie sa tii o dieta speciala cand ai diabet.

Nu este vorba despre o dieta speciala, trebuie doar sa mananci sanatos, aceeasi dieta care este buna pentru toata lumea, care include multe fructe si legume, cereale integrale si grasimi si zahar in cantitati limitate. Faptul ca poti include si zahar in dieta este o surpriza pentru multa lume. Totul se bazeaza insa pe moderatie, pe cantitati mici si pe coordonarea restului alimentelor in functie de tratatia dulce.

Trebuie sa slabesti foarte mult pentru a scadea riscul de diabet sau pentru a-ti imbunatati starea. Daca slabesti si numai 7% din greutatea corporala, iti imbunatatesti semnificativ sanatatea. Si, intr-adevar, scazi cu peste 50% riscul de a face diabet. Ti se va imbunatati glicemia, indicele de masa corporala, colesterolul si tensiunea arteriala.

Zaharul duce la declansarea diabetului.

Unul dintre cele mai populare mituri despre diabet este ca, daca mananci prea mult zahar, dezvolti boala. Sau ca, dupa ce ai fost diagnosticata cu asa ceva, trebuie sa renunti complet la zahar. Niciuna dintre aceste idei nu este adevarata. Diabetul apare ca urmare a unei combinatii intre stilul de viata si predispozitia genetica.

Diabeticii trebuie sa evite alimentele cu amidon.

Adica renunta la paine, paste si orez. Complet neadevarat. Poti sa le incluzi in dieta ta, atata vreme cat esti atenta la marimea si numarul portiilor.

Sursa: suntfericita.manager.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page