Politica, Politică regională — februarie 18, 2016 at 17:20

PNL Călărași o turmă ușor manipulabilă care ridică ignoranța la rang de virtute

by

tr

Avanpremieră la şedinţa de desemnare a  candidatului PNL pentru funcţia de preşedinte al consiliului judeţean

Prima măsură “democratică”: presa afară

Prin cuvinte, oamenii îşi comunică idei, sentimente, informaţii. Şi acel extaz în faţa binelui, frumosului şi adevărului care nu-ţi mai îngăduie să taci.” (Nicolae Steinhardt)

Nu am nevoie de recunoașterea nimănui. Nu cred că voi schimba lumea,dar anumite lucruri trebuie spuse.

Liberalii călărășeni sunt într-o perpetuă criză de identitate Nu mai au nici o picătură din elixirul liberalismului,din prospețime și speranță… S-a pierdut în oala cu ciorbă afumată a noului PNL, partid ce are în compoziție multă demagogie populistă de la fostul PNL  și multă zeamă acră stătută de la fostul PDL.

Incapacitatea etică și morală a unor oameni care au cumpărat și vândut TOTUL,   din funcțiile lor plătite de contribuabili, elimină din PNL valoarea  supremă competiția înlocuind -o cu  o golănie,o șmecherie care împiedică PNL să arunce în lupta electorală oameni politici de factură nouă.

O improvizație este totul la PNL. După ce revenirea lui Dan Drăgulin a repus pe șine organizația municipală,Filipescu își împinge acoliți să bage strâmbe în macazul viitoarelor alegeri.

Acum desemnarea candidatului pentru funcția de președinte al consiliului județean este o nouă improvizație. Neținând cont de părerea copreședintelui Vasile Iliuță și de candidatura lui,  folosește organizația pentru a-l împinge în față pe Dinulescu. Nu știu dar aș întreba: ce valoare are numărul de voturi mai mare în PNL pentru Dinulescu, număr forţat de implicare neelegantă a lui Filipescu.

Un adevărat lider,care s-a retras ,nu ţinea partea unuia dintre competitori ci avea grijă ca să fie o competiţie corectă,mai ales că forţa electorală şi organizatorică , fără PNL a lui Dinulescu tinde către 0, pe cînd Iliuţă chiar are ceva de spus şi o forţă electorală considerabilă.

Aşa puterea electorală a PNL-ului în loc să fie potenţată de aportul proaspăt şi viguros a lui Iliuţă,este atenuată de figura mereu pierzătoare în alegeri a lui Dinulescu, peste care s-a aşternut colbul uzurii atâtor candidaturi nereuşite.

07.06.2015 ,Călărași, USL rezistă

USL o mlaștină urât mirositoare

Despre falsele valori și incompetenții de lângă noi

Fără politrucii populiști și fără idioți utili aflați în treaba manipulării şi exhibării sentimentului și compasiunii publice pe banii publici, săracii și nevoiașii acestei țări ar fi mult mai puțini, mult mai bine protejați social și din resurse mult mai bogate. Cât mai trebuie până se va înțelege asta?”

De peste trei ani blatul USL-ist ține județul și municipiul Călărași în subdezvoltare, deprimant prin conformism steril, platitudine mentală şi suficienţă birocratică. O Fanfaronada promovată de așa zișii lideri, incapabili să se ridice la înălțimea responsabilităților şi imperativelor   societăţii.

Odată cu 2012, Răducu Filipescu lacom și potent totodată, pentru un județ îngenucheat de sărăcie și subdezvoltare, cu o populație bolnavă și lipsită de educație, fără perpectiva progresului și bunăstării, a forțat nota și a obținut tot ce a vrut 7 parlamentari din 7 toți USL: Iulian Dumitrescu,Liviu Tomoiagă,Dan Motreanu,Nicuale Aurel,Raluca Surdu,Daniel Florea,Vali Steriu. Mai mult chiar și-a pus în slujbă și pe Maria Dragomir ieșită deputat pe listele PP-DD și Vasile Iliuță pe listele PDL.

Administrația județeană, locală este înțesată de acoliții lui Filipescu. USL-ul călărășan , construcția și spiritul lui,  menține un status-quo politic și administrativ al subdezvoltării și involuției   și este incapabil să ofere răspunsuri la problemele cetățenilor.

Între timp, parlamentarii USL-iști au fugit în munți de frica DNA sau de alte frici și nu mai dau pe la Călărași nici măcar să pupe papucul lui Filipescu. A rămas însă o vastă rețea de politruci usl-iști în funcție și care se susțin unii pe alții, prin atitudini,comportamne și năravuri, indifrent dacă sunt de la PNL sau PSD. USL Călărași a devenit o mlaștină urât mirositoare bătătoare la ochi prin unanimitățile complice și lipsa de altenative.Unanimitate totală în consiliul municipal , unanimitate toatală în consiliul județean. Nimeni nu critică pe nimeni, totul e perfect…

PNL este un partid deprimant prin conformism steril, platitudine mentală şi suficienţă birocratică, condus de Răducu Filipescu,care deși nu mai este ce a fost, are încă în gene spiritul autoritar, disciplina gregară, aroganța și mojicia, dar și disprețul față de realitate.

Azi, ca de atâtea ori,de când conduce PNL a eliminat competiția cu realitatea gregară, a angajaților la stat a căror slujbe depind  de el, transformați într-o gloată de activiști pentru care nu valorile, nu liberalismul sunt importante ci menținerea pe posturile uzurpate politic.

În PNL există un conflict ireconciliabil între Iliuță și Filipescu.Centralismul democratic care se aplică acum elimină principalele arme liberale pentru progres, dialogul și competiția. Filipescu vrea numai propria voință și propriile subiectivități. Din păcate pentru PNL  Călărași, nu are prea mulți liberali autentici .

Dar dincolo de conflictul dintre Iliuţă şi Filipescu există un conflict fundamental. Conflictul dintre stat şi privat. Filipescu şi susţinătorii lui sunt tributari statului şi mentalităţilor etatiste. Ei au atârnat toată viaţa lor de bugetul statului,au fost angajaţi la stat şi nu pot supravieţui fără slujbele de la stat. Asta nu are a face cu liberalismul. Iliuţă şi susţinătorii lui sunt produsul mediului privat cu toate atributele. Şi-au iniţiat afeceri şi se menţin pe piaţă într-o competiţie liberă. Existenţa lor  însemnă intrepriderea liberă şi privată,competiţia oamenilor şi a valorilor. De aceea conflictul în PNL este ireconciliabil.

La PNL Călărași, rămâne cum am stabilit:

Partidul sunt eu! Filipescu Răducu

motto: în viaţã este ca la un bal mascat: când toatã lumea își scoate masca, se duce veselia…

Răducu Filipescu președintele PNL şi acoliţii lui  a confirmat azi,încă odată, au câştigat….dar ce tragedie pentru liberali şi pentru PNL…

Am plecat din PNL acum douăzeci de ani…motivul? PNL Călărași o turmă ușor manipulabilă care ridică ignoranța la rang de virtute şi atunci… şi acum după douăzeci de ani…

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page