De pe la noi, Editoriale — iulie 20, 2015 at 22:45

Fântânele arteziene apanajul comunităților civilizate

by

images (1)

Să nu vă speriați. Imaginile nu sunt din Călărași. Ele sunt apanajul comunităților civilizate si acolo unde edili se gândesc la cetățeni.

627x0

Nici o fântână arteziană nu funcționează în municipiul Călărași…cred că e pretențios spus…mai bine zis nici o țâșnitoare nu funcționează în municipiul Călărași

De–a lungul timpului au fost câteva tentative de construire a unor fântâni arteziene în muncipiul Călărași. Neputința, nepriceperea și superficialitatea au făcut să apară în fața vechiului sediu al primăriei, la piața big, în fața consiliului judeațean, niște țâșnitori… și alea nefuncționale,  care sunt resuscitate uneori din nevoia de imagine a unor “edili”. Atât pot….

Când vine vremea călduroasă oamenii caută umbra și apă. La Călărași edili ne-au furat umbra prin ciuntirea pomilor, de apă ce să spunem….Înainte vreme oamenii filantropi și care se gândeau la semenii lor săpau fântâni pentru potolirea setei concetățenuilor… societatea modernă plătește oameni pentru nevoile comunității… aceștia  nu-și  înțeleg menirea….

În orașele bine gospodărite și în care autoritățile au respect și considerație față de cetățeni, care se gândesc la oameni,  fântânele arteziene sunt o preocupare principală  atât din punct de vedere estetic cât și ale nevoilor oamenilor. La  Călărași nimic… repet nici o țâșnitoare nu funcționează…

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page