Comunicate de presă, Ultimile Știri — iulie 23, 2014 at 09:00

4 percheziţii domiciliare în Ţăndărei la persoane bănuite de trafic de minori

by

Trei persoane bănuite de trafic de minori, spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional organizat au fost ridicate şi conduse la audieri, în urma percheziţiilor domiciliare efectuate ieri, de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T.

trafic de persoaneLa data de 22 iulie a.c., poliţiştii S.C.C.O. Ialomiţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Ialomiţa, împreună cu poliţişti din cadrul B.C.C.O. Bucureşti, au efectuat 4 percheziţii domiciliare, în oraşul Ţăndărei, la persoane bănuite de trafic de minori, spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional organizat.

De asemenea, în baza unei comisii rogatorii internaţionale, solicitate de autorităţile judiciare franceze, poliţiştii şi procurorii au pus în executare 3 mandate de aducere, persoanele bănuite fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

În fapt, în urma cercetărilor efectuate, a rezultat că, în perioada 2011 – 2014, trei bărbaţi şi trei femei, cu vârste între 30 şi 69 de ani, din Ţăndărei, ar fi recrutat mai mulţi minori din Ţăndărei, pe care i-ar fi transportat şi adăpostit pe teritoriul Franţei, în scopul exploatării prin cerşetorie.

La acţiune au participat doi poliţişti judiciari din cadrul Poliţiei din Paris, precum şi un ofiţer de legătură de la Ambasada Franţei în România.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI. La activităţi au participat şi jandarmi.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page