De prin lume adunate — mai 23, 2014 at 22:29

4 invenţii incredibile făcute de adolescenţi. Iată cum au schimbat lumea!

by

1. Televizor

tvIn 1921, un pusti de 15 ani din Utah avea deja schitele unui sistem complet de televiziune. Peste un an, lucra deja la proiectul tubului catodic al unui televizor. In 1927, reusea sa transmita prima imagine pe un televizor. Numarul inventiilor in televiziune realizate de catre Philo T. Farnsworth a fost de 100.

2. Aparatori pentru urechi

castiSatul sa vina cu urechile afectate de frig de la fiecare repriza de patinaj, Chester Greenwood din Maine, SUA, si-a confectionat la 15 ani primele aparatori pentru urechi dintr-o sarma si doua aparatori de lana sub forma de casti.

In 1870, patenta articolul sub denumirea “Greenwood – Aparatorile de urechi ale campionilor”. Primul razboi mondial avea sa ii aduca in buzunare o avere, soldatii americani apeland la inventia sa pentru a suporta frigul din transee. Alta inventie a sa a fost proteza de dinti metalica.

3. Primul calculator

calculatorCunoscut pentru teoriile sale matematice si conceptiile filosofice, Blaise Pascal este si primul inventator al unui calculator. L-a construit la 18 ani, in 1642, din dorinta de a-i usura munca tatalui sau, colector de taxe.

Aparatul putea efectua cele patru operatii de baza: adunare, scadere, inmultire, impartire. Pascal a realizat putin peste 20 de aparate, dar nimeni nu s-a aratat interesat de ele. Abia dupa trei secole, calculatoarele aveau sa invadeze piata.

4. Limbajul Braille

brailleLimbajul destinat nevazatorilor a fost perfectat de un copil care si-a pierdut vederea la doar 3 ani. Aflat la Institutul pentru Tineri Nevazatori din Paris, Louis Braille a pus la punct metoda de scriere si citire care ii poarta numele la varsta de doar 15 ani, in 1824.

A doua editie a codexului de transcriere si citire in Braille, publicata in 1939 este considerata prima forma de scriere in limbaj digital.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page