Cultură şi Educaţie — martie 16, 2015 at 21:49

3000 de tineri intră în Marea Cursă spre Marea Britanie. Încep noile etape ale concursului!

by

  Peste 3000 de tineri din toată ţara s-au înscris  cu eseurile lor creative în concursul naţional de creaţie în limba engleză Shakespeare School Essay Competition. Pe 28 februarie s-au încheiat înscrierile, iar din 1 martie a început jurizarea eseurilor. Shakespeare School Essay Competition a ajuns la a 7-a ediţie anul acesta şi încurajează tinerii din toată ţara să scrie eseuri originale, în care să îşi susţină propriile idei despre lumea din jurul lor! Cei mai talentaţi dintre participanţi sunt răsplătiţi cu tabere de vară în Marea Britanie şi multe alte premii supriză!

Imagine-Essay-Competition-2015-640x360px

Provocarea ediţiei de anul este Think green, speak green, act green!

Participanţii, tineri cu vârste cuprinse între 11 şi 20 ani şi-au înscris în concurs eseurile scrise pe temasustenabilităţii şi a consumului responsabil de resurse naturale. Cele mai convingătoare şi mai bine structurate idei, exprimate corect şi creativ în limba lui Shakespeare vor fi răsplătite cu două tabere în campusurile unor universități sau colegii britanice de top.

Următoarea etapă a proiectului este jurizarea, până pe 10 mai, tuturor eseurilor înscrise în concurs de către profesorii Shakespeare School.  Pe 11 mai vor fi anunţaţi finaliştii, câte 15 pentru fiecare categorie, 11-14 ani şi 15-20 ani. Aceştia vor participa la interviuri în perioada 23 şi 24 mai 2015.

Toţi finaliştii vor participa în luna iunie la Festivitatea de Premiere, unde le  sunt pregatite numeroase surprize. La eveniment va participa şi Andrei Roşu, ambasadorul concursului din acest an, sportiv de anduranța, câştigător al Cupei Mondiale de Ultra Triatlon, a cărui perseverenţă va fi o inspiraţie pentru tineri.

 

sursa edu-news.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page