De prin lume adunate — ianuarie 10, 2017 at 16:25

În 2017 tot mai multe persoane doresc să renunțe la rețelele sociale, decât la fumat

by

Ați ajuns la punctul de saturație? A renunța la rețelele sociale este una dintre deciziile cele mai populare ale anului 2017, decât aceea de renunțare la fumat, afirmă noile studii.

internetUn studiu pe 1.578 membri ai Bidvine.com , o piață a serviciilor din Marea Britanie, a arătat ca 10 % din oameni intenționează să renunțe la rețelele sociale în acest an, comparativ cu 8%, care doresc să renunțe la fumat.
Cercetării academice recente au demonstrat că rețelele sociale pot acționa în detrimentul sănătății mintale a unei persoane și a stării de bine a acesteia. Un studiu realizat la Universitatea din Copenhaga, publicat în decembrie 2016, a concluzionat că a folosi excesiv Facebook-ul sau alt gen de rețele sociale “poate afecta negativ starea de bine emoțională și satisfacția vieții” , provocând gelozie și comportamente inadecvate din cauza “comparațiilor sociale nerealiste.”

Cu toate acestea, aceeași cercetători, au mai spus că există și o altă modalitate de a folosi Instagram, Facebook, Twitter sau alte rețele sociale, într-un mod pozitiv. Cei care folosesc platformele rețelelor sociale, care se angajează și se conectează activ cu alte persoane sunt mai susceptibile de a avea o experienta plăcută decât cei care o folosesc în mod pasiv.

Morala poveștii este de a nu vă rătăci și fuduli pe Facebook, ci să-l utilizați pentru a comunica cu alte persoane, într-un mod constructiv.

sursa: harpersbazaar.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page