Evenimente, Ultimile Știri — martie 25, 2014 at 14:41

192 DE ANI DE LEGE ŞI ONOARE – LA MULŢI ANI, POLIŢIA ROMÂNĂ!

by

Manifestările dedicate Zilei Poliţiei Române au continuat în întreaga ţară, unităţile de poliţie deschizând porţile pentru ca toţi cei care doresc să fie alături de poliţişti, la ceas aniversar să afle tainele muncii de poliţie.

politia hunedoaraŞi în această săptămână, dedicată Zilei Poliţiei Române, poliţiştii au ales să-şi sărbătorească ziua lor, prin organizarea de competiţii sportive, acţiuni umanitare, precum şi de evenimente menite să dezvăluie din secretele muncii lor

Poliţiştii brăileni au promovat profesia de poliţist, elevilor prezenţi la o întâlnire, cărora le-au fost prezentate istoricul şi principalele atribuţii  ale instituţiei, traseul educaţional pe care trebuie să îl urmeze dacă îşi doresc să devină poliţişti, precum şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a fi admişi în instituţiile de învăţământ din cadrul M.A.I..

politia brPoliţiştii compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii le-au explicat elevilor cum trebuie să se comporte în diferite situaţii, pentru a nu fi implicaţi, în calitate de autori sau victime, în evenimente negative, care i-ar putea afecta fizic sau emoţional sau i-ar putea costa chiar viaţa.

Pentru o mai bună înţelegere a mesajului preventiv, adolescenţilor le-a fost prezentat filmul tematic „Cheia e la tine!”

Activitatea poliţiştilor din Neamţ s-a concentrat pe informarea elevilor, subiectul principal dezbătut fiind prevenirea victimizării copiilor în cazul dispariţiilor.

politia4Prezentarea muncii specifice unui poliţist criminalist le-a stârnit elevilor o multitudine de întrebări, aceştia părăsind birourile unde le-au fost oferite informaţii despre portretul vorbit, portretul robot şi baza de date Image Track,  doar când au auzit că următoarea vizită este la Serviciul de Acţiuni Speciale şi la Padocul câinilor de serviciu.

* * *

Poliţiştii tulceni au avut întâlniri cu 120 elevi ai liceelor din Tulcea. A fost prezentat un film făcut de poliţişti cu imagini din activităţile curente ale structurilor din componenţa inspectoratului.

          * * *

Poliţiştii din Olt au primit vizita a peste 100 de elevi, din clasele a III-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a, din Slatina. Elevilor le-au fost prezentate dotările poliţiei, de la arme, tehnica de intervenţie şi laboratorul criminalistic până la autospeciale.

          * * *

În judeţul Hundoara, Ziua Poliţiei Române va fi sărbătorită la Deva şi Petroşani, printr-o serie de manifestări comemorative, prin care poliţiştii hunedoreni vor marca, alături de numeroşi invitaţi şi parteneri instituţionali, 192 de ani de când domnitorul muntean Grigore Dimitrie Ghica înmâna marelui agă Mihăiţă Filipescu primul steag al instituţiei, ce purta pe atunci denumirea de Agie, moment istoric considerat ziua de naştere a Poliţiei ca instituţie modernă, aflată în slujba legii.

politia1Manifestările dedicate acestui moment au început în urmă cu două săptămâni, prin desfăşurarea unor competiţii sportive dedicate poliţiştilor şi nu numai.

 * * *

Poliţiştii mureşeni au primit în vizită peste 400 de copii, de la grădiniţă şi din clasele I-IV, de la mai multe gimnazii din municipiul Târgu-Mureş. Vizita a început cu prezentarea câinilor, însoţită de o mică demonstraţie, spre deliciul celor prezenţi.  A venit rândul LABORATORULUI CRIMINALISTIC. Vizitatorii au putut observa îndeaproape instrumentele folosite pentru prelevarea de probe, primind explicaţii despre cercetarea la faţa locului, tipuri de urme şi cum sunt lăsate acestea. Tot în curtea inspectoratului s-au aflat şi autospeciala poliţiei rutiere. Elevii au primit atât informaţii, cât şi sfaturi pentru circulaţie în siguranţă.

politiaUnul dintre cele mai importante puncte de atracţie l-a constituit Serviciul de Acţiuni Speciale, unde, pe lângă studierea echipamentului şi a dotării, elevii au aflat despre rolul acestei structuri, cazurile în care intervin, rolul cagulei ş.a.

* * *

Marţi, 25 martie a.c., începând cu ora 10.00, în Piaţa Universităţii, zona pietonală, unde vor fi prezentate standuri expoziţionale cu tehnică de ultimă generaţie, folosită în activitatea de poliţie, dotările trupelor de intervenţie, precum celelalte echipamente din dotarea unităţilor de poliţie. Tot aici, va fi organizată o expoziţie de arme şi costume ale Serviciului Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.
Cei prezenţi vor putea să vadă autospecialele, motocicletele şi triciclurile folosite de poliţiştii rutieri, precum şi maşini de epocă, pe care le-a folosit Poliţia Română.
Serviciul Pirotehnic al S.I.I.A.S. – I.G.P.R. va prezenta „roboţelul pirotehnic”, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor.

Pe toată perioada manifestărilor, poliţiştii vor împărţi pliante cu materiale de prevenire, iar vizitatorii vor putea afla despre diferite campanii desfăşurate de Poliţia Română pentru combaterea şi prevenirea infracţionalităţii.
Şcoala de Agenţi de Poliţiei „Vasile Lascăr” Câmpina le va prezenta oferta educaţională tinerilor care doresc să îmbrăţişeze cariera de poliţist.
Copiii se vor bucura de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor, pentru cei mici fiind organizate multe concursuri distractive.

[wzslider autoplay=”true”]

sursa:politiaromana.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page