Comunicate de presă — ianuarie 14, 2015 at 14:06

142 locuri de muncă vacante în evidența AJOFM Călărași, în această săptămână

by

chiurna]Pentru săptămâna curentă,  în evidența AJOFM Călărași sunt înregistrate un număr de 142 locuri de muncă vacante.

Din totalul acestora, 100 de posturi sunt disponibile pentru București, angajatorul solicitând muncitori pentru ocupațiile de ambalator manual și încărcător-descărcător.

Diferența de 42 locuri de muncă vacante sunt disponibile pentru județul Călărași și sunt reprezentate de: 16 locuri de muncă în domeniul confecțiilor textile (constructor tipare, confecționer mașinist și muncitor nacalificat), 10 în industrie (mecanic și electrician), 5 în confecții metalice (inginer mecanic, lăcătuș, sudor și muncitor necalificat), 3 în transporturi (șofer mașina mare tonaj) și 8 locuri de muncă vacante în alte domenii de activitate (barman, manipulant mărfuri, consilier și referent administrație publică, frizer, guvernantă).

” La data prezentă oferta locurilor de muncă este destul de redusă, ceea ce reprezintă o situație firească pentru fiecare început de an. Având în vedere obligativitatea angajatorilor de a comunica la AJOFM Călărași toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora, prevedere legală pe care instituția noastră a adus-o la cunoștința angajatorilor ori de câte ori a avut ocazia, suntem siguri de  faptul că numărul posturilor disponibile la nivelul județului , înregistrate în baza noastră de date, va crește considerabil în următoarea perioadă.” a declarat domnul Nicolae Chirana, director executiv al AJOFM Călărași.
ano

15 ianuarie 2015 este ultima dată până la care se mai pot înregistra în evidența AJOFM Călărași solicitantele unui loc de muncă în străinătate, pentru a putea participa la selecția pentru Spania, domeniul agricol -culegător căpșuni. 

Selectia va avea loc în ziua de 26 ianuarie 2015, în municipiul Alexandria, județul Teleorman.
Pot participa la selecție atât persoane care dețin NIE cât și persoane care nu au mai lucrat în Spania.
Durata contractelor de muncă este de aproximativ 3 luni. Data estimată de angajare este 15 februarie 2015. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi /39 de ore pe
săptămână împărţite în șase zile. Ziua a șaptea este zi de odihnă care poate să nu
coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii. În decursul celor 6,5 ore de lucru pe zi este prevăzută o pauză de o jumătate de oră.
Salariul oferit este de 39,48 euro brut /zi, conform Convenţiei colective aplicabile, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială.
Cazarea este oferită de către angajator contra unei sume de 1 euro pe zi. Transportul către locul de muncă este plătit de angajator şi se decontează din salariile pe care lucrătorul le va primi în timpul lucrat la firmă.
Perioada de probă este de 15 zile, timp în care atât angajatul cât și angajatorul pot rezilia unilateral contractul. Dacă, în perioada de probă, decizia de reziliere a contractului aparţine angajatului, acesta va suporta din buzunarul propriu contravaloarea drumului de întoarcere. În situaţia în care decizia aparţine angajatorului, costurile drumului de întoarcere vor fi suportate de angajator.
Atenție! La selecție pot participa doar persoanele care se înregistrează la AJOFM Călărași cu documentele de mai jos și contactează asistentul EURES al instituției pentru a fi trecute pe lista participanților:
– copie BI/CI sau copie paşaport;
– CV model EUROPASS ;
– cazierul judiciar în original care să ateste că nu persoana nu are antecedente penale;
– adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea ”apt pentru muncă”.

Relații suplimentare se pot obține la telefon 0242/315798. Persoană de contact – Donciu Simona, asistent EURES.

Compartimentul Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ

AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ CĂLĂRAŞI

Operator de date cu caracter personal nr. 567

Str. 13 Decembrie, Nr. 12, Călăraşi

Tel./Fax: +4 0242 318 376; +4 0242 331 693

e-mail: ajofm@cl.anofm.ro

  www.calarasi.accesibilitateajofm.ro

  www.facebook.com/AJOFMCalarasi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page