De prin lume adunate, Evenimente, Ultimile Știri — noiembrie 17, 2019 at 22:49

135 de ani  de existență  a aniversat  Școala Gimnazială Carol  I

by

Joi 14 noiembrie 2019, a avut loc ceremonia aniversării a 135 de ani de existență  a  Școalii Gimnaziale Carol  I  Călărași.

S-au desfășurat programe artistice susținute de elevii școlii sub îndrumarea profesorilor,au fost evocate momente importante din istoria școlii,au fost prezenți foști elevi ai școlii,s-a discutat despre viitor și comunitate.Toată săptămâna elevii au desfășurat  activități:balul bobocilor,târgul de toamnă,concurs de referate,concurs de postere,concursuri sportive,dansuri și multe activități specifice școlii.

Două femei inteligente și curajoase directorul școlii Neagu Rodica  și  Alina Naghi au  rupt  inerția,dar și liniștea publică  și au îmbunățit substanțial  condițiile din Școala Gimnazială Carol I . După  o lungă perioadă în care WC -ul era în curte și ploua prin acoperiș, acțiunile  hotărâte ale directoarei  Rodica Neagu de a informa autoritățile și opinia publică,părinții despre situația reală de la  Școala Gimnazială Carol  I nu a rămas fără efecte.

Primarul Daniel Drăgulin și consiliul municipal au alocat o finanțare de 5 miliarde pentru acoperiș  . Alina Naghi  a îmbunătățit substanțial condițiile  pentru copii  și cadrele didactice din  Școala Gimnazială Carol  I.

Alina Naghi iubește copii , florile și școala

Rodica Neagu a reformulat viziunea școlii , Alina Naghi a investit pentru îmbunătățirea condițiilor   atât pentru elevi cât și pentru profesori.  Mai mult chiar Alina Naghi s-a ocupat personal  de îmbuntățirea condițiilor  petrecînd multe zile și nopți, în Școala Gimnazială Carol I .  Sunt puțini oameni de afaceri care dăruiesc pentru îmbunătățirea condițiilor din școli. Alina Naghi a dăruit bani,dar mai ales suflet și timp. Cea mai importantă resursă a unui om  este timpul.  Alina Naghi iubește copii ,florile și școala. Alina Naghi are acel fel de generozitate discret și rafinat.  Unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Călărași Alina Naghi  s-a implicat profund în îmbunătățirea condițiilor din Școala Gimnazială Carol I. Alina merită recunoștința copiilor,a părinților și a profesorilor pentru minunatele condiții create,merită recunoștința pe măsura dăruirii și implicării sale excepționale .

Rodica Neagu : Este nevoie să ancorăm Școala Gimnazială Carol  I  în actualitate și în viitor

Școala Gimnazială Carol  I  este cea mai bună școală din Călărași au declarat atât primarul Daniel Drăgulin cât și Președintele Consiliului Județean Călărași  Vasile Iliuță  prezenți la la deschiderea acestui an  școlar. La 135 de ani de existență  Școala Gimnazială Carol  I are multe nevoi.  Este nevoie să ancorăm Școala Gimnazială Carol  I  în actualitate și în viitor, în comunitatea călărășeană și  în  tendințele naționale și internaționale.  Am propus în Consiliul de Administrație și Consiliul Profesoral  o  nouă  viziune și un nou brandig.  Vom iniția  acțiuni și vom face demersuri pe lângă Casa Regală a României și pe lângă Fundația Regală  Margareta a României  pentru acțiuni de colaborare și proiecte în comun, a declarat Rodica Neagu Directorul Școlii Gimnaziale Carol  I.

Mulțumesc personal și rămân profund îndatorată Doamnei Alina Naghi pe care o cunosc din timpul scurt în care a realizat lucruri minunate pentru școală, timp suficient să realizez că pentru mine este un model de viață, că o prețuiesc și îi sunt recunoscătoare pentru că am învățat ce înseamnă să vrei și să poți să faci lucruri pentru semeni.

 Expun cu voia dumneavoastră un document după părerea mea extrem de important pentru viitorul   școlii și care va face din  Școala Gimnazială Carol  I  o școală ancorată în viitor și în comunitate:

 

Politicienii , autoritățile trebuie să fie atenți la nevoile școlii așa cum sunt ele exprimate de profesorii din sistem .

motto:lecţiile vin întotdeauna atunci când eşti pregătit, iar dacă vei fi atent la semne, vei afla mereu ce-ţi trebuie pentru pasul următor

Clădirea Școlii Gimnaziale Carol I din Călărași este o bijuterie arhitectonică , reper urban și arhitectural pentru municipiul Călărași , monument de categoria A . Datorită intervențiilor brutale,necalificate și iresponsabile a ajuns într-o stare gravă.

Este proba responsabilității și dorinței noastre de progres și civilizație să o redăm comunității și învățământului pregătită pentru viitor.

Viziunea noastră: Școala Gimnazială Carol I : reper urbanistic și educațional,în avangarda progresului și tehnologiei

Obiective strategice:

*Restaurarea cădirii

*Reproiectare funcțională și extinderea suprafețelor utile inclusiv prin amenajarea mansardei (școala pe trei niveluri parter,etaj,mansardă cu utilități la cele trei niveluri și obligatoriu wc-uri-toalete)

* Școala Gimnazială Carol- școala viitorului: o limbă globală în educație și noi roluri generate de societatea cunoașterii , internet și digitalizare

Sistemele de educație din întreaga lume vor suferi mari modificări până în anul 2030, favorizate de revoluția tehnologică. În următorii 15 ani, internetul va transforma școlile în “medii interactive” care vor da la o parte formele tradiționale de învățământ și vor schimba modul de a fi al profesorilor, părinților și elevilor

Transformarea Școlii Gimnaziale Carol I, în mediu interactiv prin digitalizare și introducerea tehnologiilor rod al revoluției cunoașterii,conducerea, educația și învățământul având suport cuceririle revoluției cunoașterii

*o politică de brand și imagine și stabilirea unui parteneriat cu  Casa Regală a României

*sală polivalentă-(sport,conferințe,evenimente,expoziții)

*reamenajarea modernă și polivalentă a terenului de sport

*amenajare unui loc de joacă

*încredințarea clădirii spre administrare  unei firme specializate de facility management

 

Nelu Bălașa

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page