Evenimente, Ultimile Știri — septembrie 10, 2013 at 18:07

13 septembrie – Ziua Pompierilor Militari din România

by

foto 13 sept    Pe 13 septembrie, pompierii militari din cadru I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi îşi sărbătoresc ziua în incinta unităţii, alături de personalităţi ale oraşului şi judeţului, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ziarişti, cadre militare în rezervă şi mulţi alţi invitaţi, care se vor bucura de o serie de manifestări şi festivităţi, ce vor avea în prim plan rememorarea actelor de bravură ale pompierilor militari de-a lungul timpului, şi în special, prin evocarea evenimentului istoric produs la 13 septembrie 1848, moment în care, ostaşii pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, au scris o pagină de aur în Istoria României prin dârzenia, devotamentul şi iubirea de ţară, de care au dat dovadă în crâncena şi sângeroasa luptă inegală cu cotropitorii otomani, veniţi să înăbuşe mişcarea revoluţionară.

Asemeni înaintaşilor, ce ne fac o mare cinste, şi de această dată, ca şi în alte rânduri, dând o deosebită importanţă evenimentului, care a pus piatra de temelie la înfiinţarea armei noastre, pompierii călărăşeni, vor desfăşura pe 13 septembrie, mai multe activităţi de natură să se ridice la însemnătatea acestei sărbători.

Vor fi premiaţi şi felicitaţi cei mai buni sportivi ai I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi.

De asemenea, cadrele militare, care s-au evidenţiat în activitatea lor prin profesionalism şi simţ de răspundere în îndeplinirea atribuţiilor şi tuturor misiunilor ordonate, vor fost înaintaţi în grad înainte de termen.

Se vor desfăşura mai multe exerciţii demonstrative de salvare a persoanelor din diferite medii şi vor avea loc exerciţii de simulare a unor intervenţii specifice activităţii pompierilor militari.

În ziua de 13 septembrie, în cinstea Zilei pompierilor din România, cadrele Inspecţiei de prevenire din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi vor desfăşura, de asemenea, o acţiune de distribuire a unor pliante cu caracter informativ preventiv cetăţenilor din municipiu.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page