Dezvoltare personală, Lifestyle — octombrie 15, 2014 at 13:00

10 reguli pentru fericire

by

Stii ca doar in mainile tale sta capacitatea de a fi o persoana fericita? Ai puterea sa fii un om fericit si, de asemenea, ai puterea sa fii un om nefericit, depinde doar de tine. Deci, ce alegi?… In mod normal, dar nu intotdeauna, alegem fericirea pentru viata noastra personala si profesionala.
Iti prezentam mai jos zece reguli pe care ar trebui sa le ai in vedere pentrua avea o viata fericita.

femeia balanta1.Fericirea trebuie sa fie prioritatea nr.1. Acesta este dreptul tau si responsabilitatea ta. Valorificandu-l vei avea numai de castigar, atat tu cat si ceilalti.

2.Aseaza fericirea celorlati, pe locul doi, dupa fericirea ta. Din moment ce traiesti langa ei si impreuna cu ei este normal sa te intereseza si fericirea lor. Dar te-ai gandit ca fericirea ta va fi benefica si pentru ei, ca starea ta de bine va contribui la fericirea lor?

3.Foloseste-te de capacitatea de a-ti decide destinul. Traind in societate nu vei fi niciodata complet autonom dar poti decide asupra propriilor ganduri si apupra propriilor emotii. Ai puterea sa decizi care vor fi gandurile care-ti trec prin minte si care sunt emotiile pe care vrei sa le experimentezi.

4.Atunci cand te simti descurajat, cauta sa gasesti credintele irationale la care te raportezi. Gaseste-ti imperativele disfunctionale in jurul carora iti brodezi viata elimina-le pe cele care iti alimenteaza starea de nefericire.

5.Saboteaza si demonteaza miturile in care credeai. Cauta argumente stiintifice care sa pledeze pentru veridicitatea credintelor tale despre viata si fericire. In caz contrar ele nu sunt valide si prin urmare, ar trebui inlaturate.

6.Foloseste-te de toate mijloacele pentru a fii fericit si pentru a-ti mentine fericirea,fa apel la umor, creativitate si imaginatie, leaga-te de tot ceea ce te inconjoara.

7.Raporteaza-te la credinte rationale care sa-ti faca viata fericita. Invata ca nimic nu este ingrozitor si de nesuportat in viata, ca indiferent de ceea ce se intampla nu aceasta este cel mai rau lucru, cu putinta care s-ar putea intampla.

8.Restructureaza-ti felul in care simti facand apel la metode ca imageria rational-emotiva, acceptarea neconditionata, jocul de rol.

9.Lupta impotriva sentimentelor improprii si a credintelor irationale. Te poti pune treptat, in situatii pe care in mod normal le evitai pentru a mai inlatura din motivele de nefericire.

10.Nu uita ca schimbarea presupune multa munca. Abilitatea de a te controla, fericirea, depinde de intensitatea deciziei de a schimba ceva, determinarea cu care iti doresti acea schimbare si interiorizarea acelei schimbari. Este important sa retii ca “fara truda nu exista castig”

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page