Familie, Lifestyle — februarie 6, 2014 at 23:36

10 dintre cele mai neobişnuite locuri din lume… de vizitat

by

În lume există multe locuri interesante pentru a le vizita, atât pentru numele lor, caracteristicile lor sau datorită particularităţii speciale ale locuitorilor, care pentru noi simpli turişti ne pot părea într-adevăr ciudate dacă nu-a dreptul bizare. Şi aşa că, navigând pe internet şi cu ajutorul puţinei experienţe personale, descoperind aceste locuri le-am găsit într-adevăr frumoase şi am decis să le supun atenţiei voastre. Cine ştie, poate din curiozitate decideţi să vizitaţi oricare dintre aceste locuri!…

Dar, să trecem lista noastră de cele 10 cele mai neobişnuite locuri de vizitat în lume:

1. Fucking (Austria)

Fucking-austriaCe poţi spune despre această comunitate mică. Bineînţeles că istoria jucat o glumă foarte proastă aceastei mici comunităţi a comunei Tarsdorf din Austria Superioară Occidentală. Cu numai 150 de locuitori, atestată documentar din anul 1070, acest mic sătuc are recordul mondial pentru cel mai vizitat şi a furat indicator stradal din lume… şi cred că toţi puteţi înţelege cu uşurinţă de ce…

2.Principatul Sealand (Marea Nordului)

principato-di-sealandSealand este o structură artificială creată în timpul celui de-al doilea război mondial, când un şlep al Royal Navy a fost remorcat pe uscat în Rough Sands, 10 km la nord de coasta Suffolk, Anglia, în Marea Nordului şi mai apoi inundat în mod intenţionat. După abandonarea şlepului de către marina britanică la sfârşitul războiului mondial, platforma a fost ocupat de un grup de ” Piraţi Radio”, condus de Roy Bates, care îi revendică suveranitatea naţională din 1967, deşi nu a fost recunoscut de nici o țară. Acest „principat” este locuit de o singură familie şi de colaboratorii lui  Paddy Roy Bates, nu mai mult de cinci persoane…  şi este cea mai mică micronațiune din lume, cu o suprafață de aproximativ 1300 de metri pătraţi.

3. Muzeul Islandez al Falusului(Husavik, Islanda)

museo-del-peneIncredibil dar adevărat!… În micul oraş Husavik, în inima Islandei este un muzeu celebru al penisurilor. În prezent “găzduieşte” mai mult de 276 penisuri  de diferite specii de animale din Islanda, printre care de asemenea şi un penis uman, care a fost donat de un bărbat care a murit la 95 de ani şi care a promis să-şi doneze organe genitale muzeului după moartea sa. “Piesa de rezistenţă” a muzeului este, fără îndoială, penisului unei balene care măsoară un metru şi 70 de centimetri.

1280px-non-human-penises-iceland-phallological-museum

 

phallus-museum-iceland

 

4. Erving’s Location (New Hampshire, USA)

ervings-locationErving Location este un orăşel în Coos County, New Hampshire, ideal pentru cei care iubesc locurile liniştite. Deşi, după unii acest loc ar fi totuşi prea liniştit. De fapt, se pare că, chiar şi oficialii de recensământ SUA au fost un pic şocaţi când au făcut statistica populației din acest oraş. Locuitorii erau egali cu unul şi mai târziu, surprinşi şi-au dat seama că socotelile le-au fost încurcate de către o defecţiune a unui calculator… că de fapt populaţia era zero… şi că un oraş de 9,6 kilometri pătraţi, care era locuit anterior de despre 200-300 depersoane, acum era complet pustiu, cauza probabilă fiind închiderea minelor vechi care se găseau în aceste zone aride şi care erau singura resursă pe care o avea această aşezare.

5. Cabina telefonica din deşert (Mojave National Preserve, USA)

mojaveCa o  cabină de telefon să fie celebră trebuie să fie situată în rezervaţia naţională Mojave, în plin deşert californian,  la 15 mile de autostrada de cea mai apropiată şi la mii de mile depărtare de cea mai apropiată clădire. Oamenii, de obicei merg acolo la camping doar să aşteptate ca telefonul să sune sau să facă chiar ei un apel de la cea mai faimosă cabină de telefon din lume, care în ultimii ani a devenit din ce în ce şi mai mult o atracţie turistică pentru mulţi curioşi şi chiar şi regizori de filme. De fapt, cabina este prezentă în multe filme, cum ar fi  Desert Moon cu Angelina Jolie sau filmul de animaţie “Rango” care a apărut la sfârşitul anului 2011.

6. Parcul Mill Ends (Portland, Oregon)

Mill-Ends-ParkEste cel mai mic parc natural din lume, recunoscut de asemenea, în Cartea Recordurilor. Parcul este constituit doar dintr-un cerc de 610 mm. A fost creat de ziua Sfântului Patrick  în 1948, de către  fondatorul său Dick Fagan. Se povesteşte că ar fi populat de Leprechaun fantastici, elfii celebri ai folclorului irlandez.

7. Osuarul din Sedlec (Republica Cehă)

ossario-di-sedlecossario-di-sedlec1Este vorba despre o capelă creştină lângă cimitirul din oraşul Sedlec – Republica Cehă, decorată în întregime cu oasele a 40.000 de schelete umane.

8. Strada Baldwin (Dunedin, Nuova Zelanda)

Baldwin-StreetBaldwin-Street1Este strada rezidenţială cea mai abruptă din lume. Ea are o scădere de 38%, ceea ce înseamnă că la fiecare 2.86 metri, această stradă creşte 1 metru în înălţime. Acesta are doar 300 de metri lungime şi porneşte de la o diferenţă de nivel de 30 de metri altitudine peste nivelul mării şi ajunge în partea de sus a drumului la 100 de metri înălţime. Pentru această particularitate a sa merită să o vezi, dar şi datorită vitezei cu care cobori panta. Chiar şi clădirile construite pe marginea drumului au trebuit să se adapteze la înclinaţia sa.

9. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (Ţara Galilor)

nome-più-lungo
Este un orăşel situat pe insula Anglesey din Țara Galilor. Acest oraş galez are recordul pentru cel mai lung nume al unui oraş din lume, care este pur şi simplu unirea mai multor cuvinte în limba locală, care semnifică în traducere… “Biserica Sfânta Maria (Llanfair) din luminișul (pwll) alunului alb (gwyngyll) de lângă (goger) pârâul rapid (y chwyrndrobwll) și Biserica Sf. Tysilio (llantysilio) din peștera roșie (gogogoch)”

4706880-Llanferr_thingy_majig_Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

În lume, este al treilea nume ca mărime pentru că… Tetaumatawhakatangihangakoauaotamateaurehaeaturipukapihimaungahoronukupokaiwhenuaakitanarahu… este numele unui deal în Noua Zeelandă, care a câştigat Recordul Guinnes pentru cel mai lung nume de loc, găsit în orice țară vorbitoare de limba engleză…

10. Colletto Fava (Piemonte, Italia)

coniglio-rosa-giganteEste vorba despre  un deal în Piemont, la 1.500 metri deasupra nivelului mării, unde grupul de artişti vienezi Gelitin au ridicat în 2005, un iepure gigant roz, de 60 metri lungime şi 20 de metri înălţime, făcut  dintr-o țesătură roz umplută cu paie. Lucrarea va rămâne vizibilă până în 2025 spun artiştii aceluiaşi grup Gelitin, care prezic că lucrarea va disparea de la sine… din cauza vremii şi a animalelor care pasc, pentru că ea este construită în întregime din paie.

coniglio-rosa1

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page