Dezvoltare personală, Lifestyle — decembrie 29, 2014 at 18:17

10 citate Buddha menite să faci pace cu tine însuți

by

Buddha a inspirat multe generații și i-a făcut să fie mai buni cu sinele lor. Unele dintre citatele lui sunt printre cele mai inteligente din lume și reușesc în mod incredibil să te determine să-ți schimbi viața. Prin întelegerea si analiza operei sale, putem învăța cum să ne trăim viața la maxim, la adevărata sa valoare. În concluzie iată doar câteva dintre cugetările care te pot determina să te gândești cum să îți trăiești viața de azi înainte…

buddha1. Tot ce faci rău, faci datorită minţii. Dacă mintea se transformă, poţi să faci rău în continuare?

Trebuie să schimbăm modul în care gândim despre lucruri și să le facem mai bine. Schimbând modul de gândire, ne vom schimba cu siguranță viaț

2.Tot ceea ce suntem este rezultatul a ce am gândit. Mintea este totul. Devenim ceea ce gândim.

E la fel ca vechiul proverb… suntem ceea ce credem că suntem… Nu ne putem aștepta să fie bine dacă nu gândim că ne este bine.

Nu ne putem aștepta să reușim cu adevărat în viață dacă în secret, în adâncul nostru, noi credem că nu putem. Când credințele noastre despre noi înșine se vor schimba, vor apărea și rezultatele.

3. A-ți cuceri sinele este o sarcină mai mare decât cucerirea altora. Chiar dacă un om a învins în o mie de lupte câte o mie de oameni în fiecare luptă, iar un alt om s-a cucerit doar pe sine, acesta din urmă este cel mai mare dintre cuceritori.

Este mult mai greu să ne dăm seama unde ne îndreptăm noi în viață decât îți dau seama alții. Este sarcina cea mai plină de satisfacții datorită faptului că provocare este pe măsură.

Calea de a ne descoperi pe noi înșine va fi cel mai dificil drum pe care va trebui să îl deschidem, dar ne va conduce la a deveni și a fi cea mai bună variantă a noastră.

4. Devenim ceea ce gândim

Dacă visezi măreț, lucruri mari ți se vor întâmpla, chiar dacă mulți vor spune că sunteți nebuni. Puteți deveni orice, atâta timp cât crezi în tine și în visul tău.

5. Nu rămâne în trecut, nu visa la viitor, concentrează-ţi mintea asupra prezentului.

Mintea are tendinta de a eticheta lucrurile și situațiile care le percepe în raport cu experiența din trecut. Mintea este singura unealtă pe care o avem, cel mai mare aliat al nostru, dar în același timp și cel mai mare dușman… nu te gândi la ce ai făcut sau la ce vei face… gandește ce faci acum!… numai asta te face să te simți eliberat și împăcat cu tine.

6. Singurul secret al existenţei este să nu îţi fie teamă. Niciodată să nu îţi fie teamă de ce vei deveni

Unora le este teamă, dar frica va sta în calea visurilor lor. Toți au o listă de lucruri care nu au fost realizate sau finalizate, dar asta pentru că se tem de ceea ce alții ar putea crede despre ei. Când vei îndepărta teama din mintea ta, viața va fi mai deschisă pentru tine.

7. Nu poți călători pe cale până când nu ai devenit tu însuți calea

Nu poți merge mai departe în viață, dacă nu ești dispus să dai tot ce ai mai bun. Trebuie să-ți deschizi propria cale și să știi că ea este cea mai bună pentru tine. Nu poți urma calea altcuiva pentru că nu tu ai creat-o.

8. Să nu crezi nimic din ce ai citit sau ai auzitdacă nu este în acord cu propria ta gândire şi cu propriul tău bun simţ. 

Unii se ascund în frica de ceea ce alții ar putea gândi despre ei sau din cauza a ceea ce societatea le spune. Cei care nu se tem de ei înșiși nu se tem de nimic.Exprimă-ți sentimentele, urmează ceea ce te pune în mișcare și nu-ți fie teamă să fii Tu.

9. Nu vei fi pedepsit pentru furia ta, vei fi pedepsit de furia ta

Cei care trăiesc în gelozie și ură în cele din urmă se vor îneca în ele. Dacă vei lăsa în urmă trecutul, își vei face mai puține griji cu privire la ce a fost.

Nu fi supărat pentru lucruri pe care nu le poți controla. Pentru acele lucruri pe care le poți controla acordă-ți timp pentru a-ți controla mânia și de a merge mai departe.

10. Moartea nu este de temut pentru cineva care a trăit cu înțelepciune

Dacă vei trăi fiecare zi la maxim, nu îți va fi frică să mori mâine. Dacă ăsta nu este modul în care te simți în fiecare zi când te trezești, trebuie să faci cu siguranță o schimbare în viața ta. Cei care nu se tem să moară sunt cei care au învățat să trăiască.

Liliana Manea

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page