Cultură şi Educaţie, Educaţie — ianuarie 27, 2016 at 13:58

10 BURSE DE STUDIU GRATUITE PENTRU ELEVII DEFAVORIZAȚI DIN MEDIUL RURAL

by

Pentru a incuraja educatia copiilor defavorizati de la sate, Fundatia Radacini Grup va oferi burse de studiu in anul scolar 2016-2017. Potrivit comunicatului de presa transmis de fundatie, aceasta va oferi in anul scolar 2016-2017 10 burse de studiu in valoare de 4.500 de lei fiecare, anual.

radaciniBursele se oferă elevilor din clasa a 8-a care se pregătesc pentru admiterea la liceu în vara anului 2016. Programul pilot este destinat judeţelor: Constanţa, Călăraşi, Buzău, Brăila, Galaţi, Ilfov, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova şi Tulcea. Proiectul debutează cu un număr de 10 burse de studiu.

Vor beneficia de bursa  10 elevi selectati care demonstreaza abilitati academice remarcabile, conduita etica exemplara, implicare voluntara si rezultate la concursurile scolare, dar care intampina greutati in sustinerea materiala in vederea inscrierii la un liceu de top din marile orase.

Bursele oferite de Fundatia Radacini pot acoperi cheltuielile generate de cazarea elevilor pe parcursul celor patru ani de studiu, costurile cu intretinerea materiala, rechizite, haine, incaltaminte. Programul de burse are ca obiectiv incurajarea elevilor de la sate cu un evident potential academic, la obtinerea unei diplome de bacalaureat intr-unul din liceele de top ale Romaniei si lansarea catre mediul universitar. Valoarea unei burse de studiu este de 4500 lei/an scolar.

Bursele vor fi prelungite anual in conditiile in care beneficiarul dovedeste in continuare rezultate deosebite la invatatura si un comportament exemplar, in concordanta cu cerintele impuse de liceul pe care il frecventeaza.

Criteriile de eligibilitate a dosarelor de aplicare sunt:

 1. aplicantul sa fie elev în clasa a VIII-a în anul şcolar 2015-2016, la o şcoală generală din mediul rural în judeţele eligibile în program: Constanţa, Călăraşi, Buzău, Brăila, Galaţi, Ilfov, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova şi Tulcea
  2. aplicanţii eligibili vor trebui ca la examinarea naţională din clasa a VIII -a să obţină o medie de cel puţin 9.50 sau să obţină cea mai mare notă din judeţul lor dintre elevii care au aplicat pentru bursă
  3. comportament etic exemplar: nota 10 la purtare
  4. puternice abilităţi academice: prezenţa la olimpiadele şcolare, diverse proiecte şcolare, premii la concursuri etc
  5. interes în activităţile comunităţii: participare la acţiuni de voluntariat local.
  6. situaţia financiară limitată a familiei elevului aplicant
  7.transmiterea dosarului de aplicare complet până la data de 15 mai 2016, la următoarea adresă: FUNDAŢIA RĂDĂCINI GRUP, Bulevardul Iuliu Maniu nr. 246, Clădirea Master, sector 6, Bucureşti

DOCUMENTE ÎNTOCMIRE DOSAR
1.Procedură Aplicaţie
2.Declaraţii Părinţi

Elevii interesati de bursele oferite de Fundatia Radacini sunt invitati sa transmita dosarul complet pana la data de 15 mai 2016 la urmatoarea adresa : FUNDATIA RADACINI GRUP, Bulevardul Iuliu Maniu nr. 246, Cladirea Master, sector 6, Bucuresti. Mai multe detalii pe www.radacini.ro, sau email: fundatiaradacinigrup@radacini.ro.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page