Lifestyle, Sănătate — ianuarie 5, 2015 at 21:31

10 BENEFICII SPECTACULOASE ALE CONSUMULUI DE SFECLĂ ROŞIE

by

sfecla_rosie_01-680x420Sfecla roşie este un superaliment pe care îl cunoaştem cu toţii, dar, cu toate acestea, puţini dintre noi consumă această rădăcinoasă în mod regulat. Azi îţi spunem care sunt 10 dintre cele mai spectaculoase beneficii pentru sănătate ale sale, pentru a înţelege mai bine de ce e important să o incluzi în dieta ta.
Un lucru fascinant pe care probabil că nu îl ştiai despre sfecla roşie este că această legumă îşi păstrează calităţile nutriţionale chiar şi atunci când este gătită. Datorită conţinutului său bogat în fier, antioxidanţi, vitamine şi minerale, sfecla roşie este recomandată într-o mulţime de afecţiuni, iar în cultura populară se spune despre ea că ar avea capacitatea de „a curăţa sângele”. Iar asta nu e tot…

1. Sfecla roşie conţine polifenoli, nişte antioxidanţi foarte puternici care reduc stresul oxidativ şi apără organismul de boli, de stres şi de toţi factorii nocivi din mediu (fum de ţigară, poluare, substanţe chimice etc).

2. Datorită complexului de vitamina B pe care îl conţine, sfecla roşie protejează vasele de sânge şi le întăreşte.

3. Este miraculoasă în bolile ficatului, pe care îl curăţă de toxine, îi stimulează funcţiile şi îl protejează, ajutându-l să se regenereze.

4. Deoarece conţine multe minerale, sfecla roşie este recomandată şi în afecţiunile sistemului osos.

5. Protejează inima şi previne afecţiunile cardiovasculare.

6. Datorită unei substanţe pe care sfecla roşie o conţine în cantităţi mari, organismul este stimulat să producă celule roşii noi.

7. Sfecla roşie stimulează metabolismul şi îi poate ajuta pe cei care vor să slăbească deoarece este foarte săţioasă, dar conţine foarte puţine calorii.

8. Betacianina, o substanţă din sfecla roşie, care îi dă şi culoarea de roşu intens, este cunoscută şi pentru faptul că poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.

9. Pentru că este bogată în fibre, sfecla roşie îmbunătăţeşte digestia, stimulează producţia de bilă şi protejează colonul de diverse afecţiuni.

10. Te poate scăpa de flatulenţă, de balonări şi mai ales de constipaţie.

unica.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page