Editoriale, People-Passion-Performance — decembrie 8, 2013 at 12:51

1 Decembrie la Șoldanu

by

Ion Bucur, președintele organizației PSD Șoldanu, a ținut cu tot dinadinsul  să sărbătorească  Ziua Națională a României împreună cu concetățenii săi, pe care i-a invitat pe 1 Decembrie în parcul din localitatea Negoești.

macheta 3

În prezența a peste 300 de locuitori ai comunei Șoldanu, a preotului Nicolae Trușcă și a doamnei Lia Maria Andreiță( al cărei impresionant discurs a fost o adevărată lecție de patriotism),  festivitatea a fost deschisă de către o elevă, pe nume Paula Dragnea, cu un scurt remember despre ceea ce reprezintă pentru noi, românii, ziua de 1 Decembrie. S-a intonat imnul național, iar apoi au luat cuvântul câțiva invitați la această ceremonie, printre care primarul comunei, Iulian Geambașu (care ar fi fost bine dacă și-ar fi adus și dumnealui aportul la această adunare) și Virgil Diaconu, în calitate de consilier al prefectului și secretar executiv al organizației PSD Călărași.

macheta n

Ion Bucur a depus, la monumentul eroilor ridicat în parcul din Negoești, în memoria fiilor comunei căzuți pe fronturile patriei, mai multe coroane de flori: din partea lui personal, din partea organizației PSD Șoldanu și din partea domnului ministru Dan Șova, președintele organizației PSD Călărași, iar preotul comunei a ținut o slujbă de pomenire a eroilor din Șoldanu, care și-au jertfit viața pentru unitatea și neatârnarea acestei țări și pentru ca noi astăzi să putem sărbători.

Au răspuns prezent invitației de a participa la această festivitate și Georgică Dumitru din Vasilați, Cecilia Andrei din Plătărești, Ion Dumitru din Frumușani și Gabriel Niculescu din Sohatu – toți, președinți ai organizațiilor PSD din localitățile respective.

soldanuFiecare dintre cei adunați la fața locului a fost servit cu o porție aburindă din tradiționala fasole cu cârnați românească, alături de pâine proaspătă și un pahar de vin fiert, tot neaoș românesc  – ceea ce a contribuit  la încălzirea – la propriu și la figurat – a atmosferei acestei manifestări, care s-a transformat într-o petrecere    pe cinste.

fb

Pentru reușita acestei acțiuni, Ion Bucur a beneficiat de ajutorul lui Gheorghe Tătaru – directorul Agromec Budești și al lui Mugurel Striblea – președintele organizației PSD Luica, cei trei oferind împreună, tuturor celor  prezenți, o zi națională  de neuitat.

La Șoldanu a fost o adevărată sărbătoare, grație sufletului acestei comune, președintele organizației PSD, Ion Bucur.

Felicitări!

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page