De prin lume adunate — iulie 17, 2016 at 14:14

★ Maroc: O Tara a Contrastelor★

by
Pornind de la dunele inalte ale desertului Sahara pana la crestele inzapezite ale muntilor Atlas, Marocul este o tara creata parca special pentru calatorii. Presarat cu peisaje de o frumusete izbitoare in mii si mii de culori, Marocul are unul din cele mai diversificate reliefuri din aceasta zona.
Nu este nici o surpriza faptul ca marea marjoritate a calatorilor ce ajung pe aceste meleaguri sunt impresionati de calmul si bucuria localnicilor care este molipsitoare. Si mai interesant multi dintre ei revin in aceasta tara a paradoxului total unde pe masura ce inaintezi catre sud, unde nivelul de trai este mai scazut cu atat gasesti oameni mai fericiti.
Marrakech
Cel mai frumos dintre orasele imperiale, Marrakech este situat la aproximativ 150 km de coasta Oceanului Atlantic si are o populatie de aproximativ 1 milion de locuitori.
Este considerat unul dintre cele mai importante centre turistice din nordul Africii, fiind renumit pentru gradinile si monumentele construite in stilul Islamic din zona veche a orasului.
Ouarzazate & Ait Benhadou
In traducere “fara zgomot”, orasul Ouarzazate este intr-un fel considerat capitala sudului, datorita gradului de dezvoltare economica. Este punctul de plecare catre cel mai renumit Ksar din Africa, Ait Benhadou. Ksarul este un habitat traditional presaharian avand cladiri construite din lut si fiind inconjurat de ziduri de aparare; zonele comunitare includ o moschee, piata publica, caravansaraiul, 2 cimitire, silozuri pentru produse agricole, ingradiri pentru animale, iar stilul constructiv este pastrat inca din secolul al XVII-lea

Desertul Sahara – Merzouga
Desertul Sahara, este cel mai mare desert din lume si acopera aproape toata partea de nord a Africii. Desi in total strabate 11 tari, doar cateva dintre ele au transformat zonele de erg, unde se afla dunele de nisp, in destinatie turistica, fapt ce atrage foarte multi vizitatori.
Merzouga este o destinatie turistica populara datorita dunelor de nisip foarte inalte. Aici vizitatorii pot face un safari pe camile in Desertul Sahara, pot admira corturile de beduini sau pot avea parte de un minunat apus de soare.
Erfoud & Erg Chebbi
Erfoud este un oras situat in sudul Marocului, in regiunea Tafilalet. Cunoscut cu denumirea de Poarta Desertului Sahara, orasul este cea mai apropiata asezare umana de dunele de nisip Erg Chebbi, cele mai impresionante din Maroc.
Din punct de vedere turistic orasul nu este foarte ofertant, singurele activitati pe care vizitatorii le pot avea sunt o vizita in piata orasului sau relaxarea la piscina hotelului, in asteptarea renumitului safari in Desert.
Zagora
Orasul este marcat in istorie drept baza de operatiuni pentru dinastia Saadina, ce si-a lansat de aici atacurile catre Trimbuktu. In zilele noastre, Zagora ramane un punct de schimb, in care multi berberi vin pentru a face troc cu produsele pe care le confectioneaza. Zilele de Miercuri si Duminica sunt zile in care se tin aceste targuri renumite.

Muntii Atlas
Muntii Atlas, unul din lanturile muntoase cele mai variate ca peisaj, domina privelistea arida din Maroc, oferind vizitatorilor imagini si experiente deosebite, dand un plus acestei tari cu o natura deosebit de frumoasa si cu oameni ospitalieri. O incursiune in lumea sa magica ofera ocazia vizitarii celebrelor Kasbah-uri, fortarete montane zidite din piatra rosiatica in stil arhitectural nord-african, folosite de secole drept loc de refugiu si rezistenta al clanurilor berbere in fata nenumaratelor invazii care au ravasit, in trecut, Atlasul.

Essaouira
Fara nici o descriere care sa ii poata face dreptate, orasul Essaouira pe langa toate componentele de care se bucura ,ce i-au adus faima ca zona de interes turistic, este unul dintre cele mai artistice si romantice orase din Maroc. Din punct de vedere istoric orasul are o importanta deosebita fiind folosit datorita pozitiei strategice de-a lungul secolelor de toti marii cuceritori ai acestui tinut si este declarat Patrimoniu UNESCO fiind un model de oras fortificat al secolului XIII, construit dupa prinicipiile artecturii moderne europene.

Casablanca
Cele mai multi vizitatori, petrec in Casablanca o noapte, maxim doua, suficient cat sa faca un tur scurt al orasului, insa Casablanca merita cu siguranta mai mult timp. Poate nu este la fel de exotic precum alte orase din Maroc, insa cu siguranta Casablanca este orasul ce reprezinta schimbarea in aceasta tara. Considerata capitala economica a tarii, este intr-o continua expansiune atat din punct de vedere economic cat si cultural.

Rabat
Localizat pe coasta Oceanului Atlantic, in nord vestul Marocului, orasul este produsul unui schimb cultural intre arabo- musulmani si occident si se imparte in doua parti, una noua construita in perioada protectoratului francez la inceputul secolului XX si o parte veche ce dateaza din secolul XII. Arhitectura coloniala deosebit de frumoasa, alei impodobite cu palimieri, traficul relativ lejer si atmosfera cosmopolita sunt principalele ingrediente care fac orasul interesant. Acestora le urmeaza cateva alte atuu-uri printre care faptul ca orasul are iesire la Ocean, monumente ce dateaza chiar din perioada antichitatii, fortareata ce inconjoara medina, numita Kasbah, si restaurantele deosebite.

Fes
In urma cu zece ani, orasul Fes, a inflorit ca destinatie turistica, datorita unei promovari intense realizata de statul Marocan. Astfel economia orasului a crescut simtitor, iar investitori straini legati de oras, s-au implicat in noi oportunitati prin cumpararea si restaurarea locuintelor traditionale  Riad, pe care le-au transfomat in case de oaspeti autentice.
Locuitorii din Fes totusi, sunt constienti insa de faptul ca orasul lor este mult mai mult decat o destinatie populara pentru turisti, orasul fiind considerat capitala culturala a Marocului, si unul din cele mai importante centre culturale ale lumii islamice.

Tel: +40 212 30 13 60
Adresa: Calea Plevnei Nr.10, Ap.1, Sector 5, Bucuresti
Email: contact@triptailor.ro Website: www.triptailor.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page