Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Politica, Politica locala — June 5, 2017 at 21:08

Viorel Ivanciu este noul lider al PNL, municipiul Călărași

by

ivanciu

Viorel Ivanciu este noul lider al PNL ,organizația municipală Călărași. El a fost ales în luna mai Președinte al organizației municipale Călărași a PNL, de către  Biroul Politic municipal al PNL Călărași , la propunerea Primarului Daniel Drăgulin.

Conducerea PNL în acest fel  are următoarea formulă  Viorel Ivanciu Președinte,Camelia Croitoru și Daniel Purcărea, Primvicepreședinți  , Dragoș Coman, secretar geneal.

În acest fel PNL are o nouă conducere formată din oameni tineri  ,dar matură din punct de vedere politic.

Noile alegeri  au generat pentru organizația PNL a municipiului Călărași o formulă inedită d.p.d.v. al competențelor  cu Daniel Purcărea Primvicepreședinte și Dragoș Coman secretar general amândoi tineri,intreprinzători particulari remarcabili și activiști politici ai PNL merituoși,a declarat Viorel Ivanciu pentru Argument.

Viorel Ivanciu este inginer,licențiat în inginerie mecanică ,la Facultatea de Tehnologia Construcțiilor de Mașini ,Universitatea Brașov. Cunoscut mai bine datorită activității sale la Dunărea Călărași, Viorel Ivanciu  este în  primul rând un manager care a confirmat într –o poziție de top management la o companie multinațională.Viorel Ivanciu este unul dintre cei mai titrați politicieni locali.Și ceea ce este ce mai important a făcut școala la timp iar cariera sa profesioanală a fost permanent suținută de o pregătire și perfecționare continuă prin cursuri și specializări profesionale.

În 1999 absolvă cursul postuniversitar de Managementul Relațiilor Internaționalela ASE București.În perioada 2001 obține Autorizaţie de instalator autorizat în domeniul gazelor de  la Autoritatea Naţională de Reglementare a Gazelor Naturale, în anul 2004 obține Autorizaţie – Control de Calitate de la Inspectoratul de Stat în Construcţii și Adeverință ISCIR pentru cazane de apă caldă,în 2005 devine Formator național , diplomă de la ministerul Muncii, în 2006 obține calificare de diriginte de șantier, obținută de la Inspectoratul de stat în Construcții,în 2006 ASCENIS îi conferă diploma pentru managementul schimbării/ Certificat de Manager– Trening „Leadership Situational II”la SC Distrigaz  Sud Reţele SA Bucureşti – HUMANINVEST/expert contabil –Corpul Experților Contabili și Contabililor Autrizați, în 2010 Diriginte de Șantier-rețele gaze-Inspectoratul de Stat în Construcţii.

A fost rând pe rând Şef Şantier,în perioada1984-1955 la JACMRSC Călăraşi, SC MONTAJ CONSID SA Călăraşi, în 1999 – 2000, Director General  la SC CONSID SA Călăraşi, 2000 – 2001, Director producţie, SC ELCO SA Călăraşi, 2001 – 2016 coordonarea şi executia retelelor de gaze, SC Distrigaz  Sud Reţele SA Bucureşti– Sector Călăraşi,din 2016 este Viceprmar al municipiului Călărași.

Datorită contribuției sale  și în timpul cât a coordonat activitățile la clubul de fotbal ,Dunărea Călărași a obținut , într-o perioadă  foarte scurtă cea mai importantă performanță din istoria  clubului și a tras la calificare în liga națională.Cu toate acestea Ivanciu consideră cea mai mare realizare Centrul de copii și juniori.

 Nelu Bălașa:Ce înseamă noua conducere pentru organizația PNL a municipiului Călărași?

Viorel Ivanciu:Vom aduce idei și oameni noi în politica PNL la Călărași.Îi asigur pe activiștii politici implicați ,pe membri de partid că vom valorifica acumulările pozitive și vom pune accent pe meritele și participarea  fiecăruia în întreaga activitate.Vom pune accent în primul rând pe atragerea intreprinzătorilor privați, a oamenilor de afaceri, a oamenilor cu profesii liberale-avocați,medici,notari,profesori etc.și a oamenilor care aderă la valorile și politicile liberale.

Vreau să-i asigur pe membri de partid, baza succeselor noastre, că apreciez eforturile și dedicația lor,că știu  problemele cu care s confruntă și că o să mă aplec cu mai mare atenție asupra dorințelor și solicitărilor lor.

 Nelu Bălașa:Ce lipsește și ce ar trebui făcut în administrația locală a municipiului Călărași?

Viorel Ivanciu: Resimțim nevoia unor politici publice,a unor obiective și strategii pe domenii.Am contrurat deja la nivelul primăriei  mai multe grupuri de lucru care să documenteze,să fundamenteze și să elaboreze astfel de politici publice și pe care să le punem în dezbatre publică,a factorilor interesați, a consilierilor municipali.

Ne preocupăm pentru pregătirea și elaborarea documentului „Plan de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Călărași ” se desfășoară în prezent etapa de analiză a situației existente în ceea ce privește problemele legate de mobilitate. Acest document strategic de planificare are rolul de a identifica solutii pentru rezolvarea nevoilor de mobilitate pentru cetateni si mediul economic din Municipiul Călărași și zonele limitrofe, cu scopul creșterii eficientei în ceea ce privește mobilitatea urbană durabilă.

Pentru conturarea și propunerea de proiecte și măsuri care să contribuie efectiv la atingerea obiectivelor mobilității durabile, este necesară identificarea clară a problemelor reale legate de mobilitate cu care se confruntă orașul nostru.

Nelu Bălașa: Care sunt preocupările pentru viitor la primăria Călărași?

Viorel Ivanciu: Cred că d.p.d.v.d. strategic este urgent necesar să conectăm orașul nostru cu viitorul, printr-un proiect Smart City-Călărași-Oraș Inteligent.

În acest context aș menționa preocuparea pentru elborarea, depunerea și accesarea finanțărilor pentru proiecte cu finanțare europeană în general și în special pe axele:

  • Axa prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile
  • Axa prioritară 5: Îmbunătățirea mediului urbanși conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural
  • Axa prioritară 9: Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban

Dar este o temă mult prea amplă și riscăm să o tratăm superficial.

Nelu Bălașa:Câteva cuvinte despre democrație și transparență?

Viorel Ivanciu: Vom acorda o atenție sporită consultării și ascultării oamenilor.Atât la partid cât și în administrația publică. Consultarea largă a cetățenilor trebuie să devină o constantă și este o exigență a noilor tendințe în conducearea și politicile publice.Transparența decizională pe lângă că este o exuigență legală este și o necesitatea imperioasă de a aigura participarea cetățenilor la înfăptuirea deciziilor.

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.