Mâncare şi Băutură — January 22, 2017 at 13:31

Tempura cu legume – Martha Stewart

by

Învață cum să nu dai greș preparând legume prăjite în stil japonez, folosind rețeta Martha Stewart. Se pot folosi orice tip de legume în această rețetă. Dacă alegeți legumele rădăcinoase, tăiați-le un pic mai subțire, deoarece acestea au nevoie de un timp de gătire mai îndelungat decât celelalte legume.

tempuraIngrediente:

  • ulei floarea sorelui pentru prăjit
  • 200 g făină albă universală
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 2 ouă mari, ușor bătute
  • 1-2 căni apă cu gheață
  • 1 cartof dulce mediu, feliat subțire
  • 1 vânătă mică, feliată subțire
  • 1 dovlecel mediu, feliat subțire
  • 1 zucchini mediu, feliat subțire
  • 1 căpățână broccoli, separat în buchețele
  • sare grunjoasă

Modalitate de preparare:

  1. Încingeți uleiul, aproximativ 5 cm într-o cratiță grea pe foc mediu, până atinge temperatura de 190 de grade.
  2. Între timp preparați aluatul. Amestecați făina, amidonul și praful de copt într-un castron puțin adânc.
  3. Bateți cu un tel oul și 1/2 cană de apă din care ați sco gheața, până se combină, apoi încorporați acest amestec în cel de făină și amestecați până când se omogenizează.
  4. Adăugați destulă apă pentru a obține consistența unui aluat lejer de clătite.
  5. Prăjiți când uleiul este fierbinte, dați legumele una câte una prin aluat pentru a se acoperi complet, apoi lăsați excesul să se scurgă într-un castron.
  6. Lucrând în tranșe și folosind o spumieră, scufundați cu grijă legumele în ulei.
  7. Prăjiți-le, întorcându-le o dată, până se rumenesc și se pătrund, iar aluatul se umflă, cam 3 minute pentru majoritatea legumelor.
  8. Transferați-le la scurs pe o tavă tapetată cu servețele de hțrtie și presărați-le deasupra cu sare.
  9. Transferați-le pe un platou și serviți cu sos de soia.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.