Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Mâncare şi Băutură — December 18, 2017 at 23:00

Supă cremă de dovleac cu portocale și brînză Reblochon

by

 

Supa cremă de dovleac cu portocale este o rețetă de supă cremă delicioasă, cu o textura mătăsoasă, plină de condimente și gusturi, dulce – picant – sărat, câte puțin din toate – splendoarea sfârșitului toamnei și începutului de iarnă într-o farfurie.

Supă crema de dovleac cu portocale și brînză Reblochon este o rețeta genială, trebuie s-o încercați.

Trebuie să recunosc, am o mare slăbiciune pentru dovleac și iarna mănânc cantități respectabile – una din variantele preferate este copt în cuptor –mmmm!!! Dar trebuie să recunosc că gătit în diverse combinații este neprețuit. Musai să testați dovleacul în supă, e o variantă de comfort food cum ii zic englezii, adică acel gen de mâncare care îți da o stare de bine, care te răsfață.

Am încercat o variantă – supă – cremă de dovleac – absolut delicioasă, vă jur, supă crema de dovleac cu portocale și brînza Reblochon: delicioasă, cu o textura mătăsoasă, o simfonie de condimente și gusturi, dulce armonizat cu un strop de picant și cu o linguriță de sărat – tot ingrediente naturale, unul și unul. Ce mai, sănătate în farfurie!

Pentru supă clară din rețeta de mai jos va recomand călduros supă concentrată de pasăre sau supă concentrată de legume, categoric gustul final va fi muuuuult inbunătățit. Cantitățile de mai jos le puteți ajusta în funcție de propriile preferințe, eu de pildă am adăugat mai puțin ghimbir din motive de preferințe personale iar cu nucșoară….. se poate spune că uneori sunt (excesiv de) generoas. Dar …noi săf im sănătoși! Și bine hrăniți!:))) Supa să fie puțin mai lichidă, cremoasă dar mai mătăsoasă – brînza reblochon îi conferă această textură fină

 Ingrediente:

  • 500gr pulpă de dovleac -pulpa este parfumată cu miros dulceag
  • 300ml suc de portocale
  • 300ml supă claraă
  • 100ml smântână
  • 100gr cartofi
  • 1ceapă
  • 1cățel usturoi
  • 4-5 tije de țelină verde, tăiate în două-trei bucăți
  • un morcov
  • 2linguri unt
  • 100ml vin alb
  • 1linguriță ghimbir ras
  • nucșoară
  • saredupă gust
  • piperdupă gust

preparare:

  1. Se decojesc cartofii, se spală, se taie cuburi.
  2. La fel procedăm și cu pulpa de dovleac.
  3. Tocăm ceapa curațată și cățelul de usturoiul, apoi le călim într-o oală de supă în unt incins până se înmoaie.
  4. Adăugam dovleacul, cartofii, ghimbirul, le călim împreună.
  5. Turnam vinul, suc și supa si se lasă să fiarbă supa circa 30 minute.
  6. Când sunt gata, le pasăm, am potrivit la gust cu smântână sare, piper si nucoară, semințe de dovleac și coriandru verde,opțional ulei de măsline virgin
  7. Ca la orice supă – cremă care se respectă, și acesteia îi cade bine compania crutoanelor .

Ingrediete pentru crutoane:

 

  • felii de pîine întregi sau cubulețe, cum vă place
  • ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • cimbru ( Thymus ) proaspăt

 

Feliile de pîine se așează într-o tavă, eventual pe hîrtie de copt, se stropesc cu ulei de măsline și presară cu cimbru proaspăt. Cățeii de usturoi cu tot cu coajă se zdrobesc ușor cu lama unui cuțit și se pun în tavă. Rolul lor e să parfumeze pîinea. Tavă se dă în cuptorul preîncălzit la 250°C și se lasă pînă crutoanele/feliile de pîine devin aurii.

 

Poftă bună! 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.