Sosuri pentru carnea de miel (2)

5) Sos de menta

sos menta Sosuri pentru carnea de miel (2)Ingrediente:
200 g frunze verzi de menta
1 lingurita frunze de patrunjel verde
150 gr coniac
150 ml smantana
50 gr unt
sare/piper
Preparare:
Amestecati toate ingredientele si cand amestecul este omogen puneti vasul la bain-marie, la foc potrivit si fierbeti timp de 5 minute

6) Sos chimichurri

Chimichurri 300x199 Sosuri pentru carnea de miel (2)A fost inventat in America de Sud
Ingrediente:
4 legaturi patrunjel verde
2 capatini de usturoi
150 ml ulei de masline
50 ml otet de vin rosu
sucul de la 1 lamiie
2 cepe rosii
1 lingura oregano verde
1 lingura de piper macinat, negru
1 lingurita sare
Preparare:
Maruntiti cat mai fin patrunjelul, apoi adaugati in blender celelalte ingrediente si maruntiti-le. Trebuie sa obtineti o pasta cit mai fina. Sosul este foarte potrivit si de a marina carnea inainte de prajire sau de punere pe gratar

7) Sos cu verdeturi, foarte bun pentru oua rosii!

verdeturi 300x225 Sosuri pentru carnea de miel (2)Ingrediente:
Un galbenus crud,
2 linguri mustar,
2 linguri ulei,
zeama de la 1 lamaie,
1 cartof fiert,
1 legatura verdeata (hasmatuchi, patrunjel),
1 legatura ceapa verde,
1 lingura smantana,
sare, piper.

Preparare:
Se fierbe cartoful, se zdrobeste cu o furculita si se lasa la racit. Se freaca apoi cu mustarul, galbenusul crud si uleiul. Se adauga zeama de lamaie, smantana, sarea si piperul, amestecand bine dupa fiecare ingredient.
Se spala ceapa si verdeata, se taie marunt si se incorporeaza in sos.

Share it now!

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.