Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Mâncare şi Băutură — November 17, 2016 at 12:31

Ruladă cu varză acră şi costiţă afumată

by

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 300 g făină
  • 3 ouă
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • 200 g costiţă a­fu­mată
  • 1 ceapă
  • 600 g varză acră
  • 1 linguriţă chi­men
  • 300 ml zeamă con­cen­­trată de legume (Knorr+apă)
  • 150 g smântână.

rulada-cu-varza-si-costitaMod de prepa­ra­re:

Se fră­mântă un aluat din făină, ouă, 1 lingură de ulei, 1 lingură de apă şi 1/2 linguriţă de sare, se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă să se odih­nească 30 de mi­nute.

Se taie cos­tiţa cubuleţe. Se curăţă cea­pa, se toacă şi se taie varza fide­luţă. Se încinge o lin­gu­ră de ulei şi se călesc în el, circa 5 minute, ceapa şi cos­tiţa afu­mată. Se ada­ugă varza acră şi chi­menul, se călesc, cu ca­­pac, 10-15 minute şi se condi­men­tează cu pi­per. Se unge o formă înaltă de budincă.

Se-ncinge cuptorul la 200°. Se taie aluatul în două şi se întind 2 dreptun­ghiuri subţiri. Se întinde varza peste ele, se rulează, iar ru­lo­urile se taie felii groase de cir­ca 4 cm. Se pun în forma unsă, se toarnă deasupra zeama de le­gume, se acoperă cu folie de alu­miniu şi se dau 40 de mi­nute la cup­tor. Se ser­vesc cu smân­tână.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.