Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Mâncare şi Băutură — November 20, 2016 at 11:02

Prăjitură cu dovleac

by

Prajitura cu dovleac este una dintre cele mai usoare prajituri de facut, aluatul se pregateste foarte usor: nu trebuie separate ouale, nu e nevoie de ingrediente deosebite, doar oua, lapte, ulei, faina, vanilie si praf de copt.

prajitura-cu-dovleacCe imi place in mod deosebit la aceasta prajitura?

  • aluatul este “turnat”, adica un aluat moale, care se auto-niveleaza in tava, fara niciun efort din partea noastra
  • foile prajiturii sunt absolut perfecte, pufoase, aromate, nu se intaresc nici dupa 2-3 zile in frigider
  • arata spectaculos, desi este o prajitura simpla, ai putea spune ca ai cumparat-o de la un laborator de cofetarie
  • umplutura este foarte versatila, de la dovleac la mar sau un amestec de ambele si pana la branza de vaci, de exemplu, usor vanilata si cu multeee stafide
  • un sfat util? Cantariti vasul in care faceti aluatul inainte de a-l pregati , apoi, dupa ce aluatul e gata, scadeti greutatea vasului. Asa e cel mai usor sa impartiti aluatul perfect egal pentru doua foi de prajitura minunate

Ingrediente pentru blat:

  • 5 oua
  • 200g zahar
  • 150ml ulei
  • 200ml lapte
  • 350g faina
  • un pliculet praf de copt
  • un praf sare
  • miezul de la un baton de vanilie (o lingurita esenta de vanilie)

Ingrediente pentru umplutura:

  • 5 kg dovleac curatat de coaja si seminte
  • lingura rasa scortisoara Mikado
  • 150g zahar

Mod de preparare:

Mai intai pregatim o tava de 30x40cm, pe care o ungem cu putin unt si o tapetam cu hartie de copt. Incingem cuptorul la 180°C.

Pentru blat, amestecam cu mixerul la viteza mare ouale si zaharul tos, 5-6 minute sau pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul in fir subtire si continuam sa amestecam. Adaugam vanilia si lapele, amestecam. La final, cernem faina impreuna cu sare si prajul de copt si amestecam foarte bine cu mixerul.

Turnam jumatate din compozitie in tava si o nivelam usor cu spatula. Coacem blatul 5-6 minute sau pana face o crusta aurie.

prajitura-cu-dovleac-1Pentru umplutura, punem toate ingredientele intr-o tigaie mare si calim dovleacul la foc mic, amestecan des, pana dovleacul este moale. Dureaza cca 10-12 minute la foc mediu.

Peste foaie de aluat coapta, punem umplutura de dovleac si o nivelam foarte bine cu spatula. Turnam deasupra restul de aluat, astfel incat sa acoperim complet umplutura de dovleac. Dam prajitura la cuptor 12-15 minute sau pana trece testul scobitorii.

Este musai-musai (desi va fi greu, pentru ca miroase excelent) sa lasam prajitura sa se raceasca de tot inainte sa o feliem si sa o pudram cu zahar. Desigur, zaharul pudra de la final este absolut optional. Poftă bună!

prajitura-cu-dovleac-2Sursa: teoskitchen.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.