Category: Mâncare şi Băutură

Reteta: Paine la ţest

Reteta: Paine la ţest

Reteta: Paine la ţest Ingrediente: 500 g făină de grâu sare apă Mod de preparare: Mai întâi se cerne faina, pentru a o curăţa de impurităţi, dar şi pentru a o aera. Făina se aşază într-o covată, iar în mijloc se face o adâncitură, cu pumnul. Se presară sare, se adaugă apă, puţin câte puţin, şi începe a se lega aluatul, frământându-1 mai întâi cu o singură mână. Când este suficient de moale şi nu se mai lipeşte de mână, […]

Read more ›
Decantarea vinului. De ce este importanta si cum se face corect

Decantarea vinului. De ce este importanta si cum se face corect

Decantarea vinului este absolut necesara pentru ca licoarea bahica sa-si arate adevarata valoare. Procesul este simplu, dar trebuie sa avem in vedere cateva principii pentru a descoperi toate aromele vinului. Despre decantarea vinului Vinul, o bautura vie, in continua transformare, are nevoie de contact cu aerul si de un timp de limpezire pentru a-si dezvalui toate nuantele si aromele. Culoarea, gustul si notele subtile ale unor soiuri de vin rosu se arata doar dupa ce vinul a intrat in contact […]

Read more ›
Eticheta Vinului-informații relevante,sprijin prețios în alegere

Eticheta Vinului-informații relevante,sprijin prețios în alegere

Eticheta vinului contine o multime de informatii care te ajuta sa te descurci mai usor in fata zecilor de soiuri si tipuri de vin care-ti stau la dispozitie. Ea trebuie sa contina, in mod obligatoriu si in conformitate cu Legea Viei si Vinului – 244/2002, numele producatorului si al imbuteliatorului sau al importatorului, marca comerciala, soiul, anul de recolta, categoria de calitate, indicatia geografica, modul de vinificatie si volumul de alcool. In afara de aceste informatii, eticheta are si o menire […]

Read more ›
Una dintre cele mai rafinate și mai sănătoase băuturi-Vinul alb 

Una dintre cele mai rafinate și mai sănătoase băuturi-Vinul alb 

Intalnire, masa de familie sau o seara relaxanta de unul singur? Vinul alb e cea mai populara alegere de cele mai multe ori. Iar beneficiile pentru sanatate dubleaza savoarea lui. In randurile care urmeaza vei descoperi cateva din acele proprietati uimitoare pentru organism, care completeaza gustul vinului alb. Vin alb – Calorii Alcoolul e interzis in diete, dar ca sa gestionezi mai bine aportul de calorii, e bine sa stii cate se ascund in bauturile pe care le consumi cel […]

Read more ›
Temperaturile pentru consumul de vin, în funcție de sortiment

Temperaturile pentru consumul de vin, în funcție de sortiment

Temperatura de servire este un criteriu esential cand vine vorba despre savurarea unui vin prin influenta pe care o are asupra gustului si aromelor lui.   De ce este importanta temperatura vinului atunci cand se bea Un vin isi arata adevaratul caracter, structura, notele subtile si particularitatile legate de arome doar la temperatura corecta. In schimb, daca alegi sa bei un vin prea rece sau prea cald, toate acele proprietati particulare sunt anihilate si ai putea crede ca respectivul vin […]

Read more ›
Foie gras-ul este una din bijuteriile gastronomice

Foie gras-ul este una din bijuteriile gastronomice

Dupa cum o arata frescele descoperite in mormintele egiptene, “foie gros” (ficatul de gasca indopata) are o istorie de cel putin 4500 de ani. Traditia a fost preluata si transmisa mai departe de comunitatile evreiesti in exod care indopau gastele pentru a o grasime ce urma sa inlocuiasca untura de proc. “Foie Gras” a ajuns in Franta odata cu ocupatia romana. Introducerea culturilor de porumb in secolul al XVI-lea a creat conditii prielnice pentru ca aceasta specialitate sa devina un […]

Read more ›
Brioșe cu piept de pui și ciuperci servite cu sos de iaurt,avocado,usturoi verde  și nuci

Brioșe cu piept de pui și ciuperci servite cu sos de iaurt,avocado,usturoi verde  și nuci

original Nelu Bălașa O rețetă simplă,ușor de realizat dar savuroasă și sănătoasă   -un piept de pui dezosat -100gr ciuperci proaspete -ardei  gras tricolor rosu portocaliu,verde  câte un sfert -150 gr mozzarella -200 gr de iaurt -2 ouă -200 gr  de făină -2 fire de usturoi verde -mărar , pătrunjel -sare,piper   Pentru sos Iaurt,avocado,piper,sare,un fir de ustroi verde Se fierbe în apă cu sare pieptul de pui. Cât fierbe curățăm ciuprcile și le tăiem cubulețe de ½ cm pe […]

Read more ›
Stilul de viaţă italian.  Italia, desemnată cea mai sănătoasă ţară din lume în 2017

Stilul de viaţă italian. Italia, desemnată cea mai sănătoasă ţară din lume în 2017

Mamma mia! Bloomberg Global Health Index a dat publicităţii topul ţărilor listate ca fiind cele mai sănătoase din lume. În fruntea clasamentului, se află Italia, pentru că atunci când vine vorba de trăit o viaţă lungă, acesta este locul în care trebuie să fii. “Cizma” Europei, înconjurată de cinci mări, este ţara cu cei mai sănătoşi oameni de pe Pământ. 163 de state au fost analizate de cei de la Bloomberg, iar concluzia a fost că un copil născut în […]

Read more ›
Unt sau ulei de masline? Consumam oua sau nu? Mituri si fapte despre nutritie

Unt sau ulei de masline? Consumam oua sau nu? Mituri si fapte despre nutritie

Problemele legate de nutritie nu sunt niciodata usor de solutionat, fiind o stiinta in continua schimbare, iar articolele de sanatate pot creea adesea confuzii. Pentru a separa miturile de faptele reale, atunci cand vine vorba despre alimentele ce alcatuiesc o dieta sanatoasa, cercetatorii americani au analizat cele mai recente studii din domeniul nutritiei si au publicat concluziile lor in revista de specialitate “The Journal of the American College of Cardiology.” Iata care sunt sfaturile specialistilor, conform chicagotribune.com. Ce tip de […]

Read more ›
Rețeta zilei: Șnitel de vită cu lămâie

Rețeta zilei: Șnitel de vită cu lămâie

Ingrediente: 4 şniţele de viţel sare piper 1 lămâie 100 g făină 2 ouă 100 g pesmet Mod de preparare: Se bat şniţelele până se aplatizează şi se condimentează cu sare şi piper. Se spală lămâia cu apă fierbinte, se rade un strat subţire de coajă, apoi se taie restul cojii până la pielea albă. Pulpa de la lămâie se taie apoi felii. Se aşează pe fiecare şniţel o felie de lămâie, apoi se pliază carnea şi se fixează cu […]

Read more ›