Category: Mâncare şi Băutură

Foie gras-ul este una din bijuteriile gastronomice

Foie gras-ul este una din bijuteriile gastronomice

Dupa cum o arata frescele descoperite in mormintele egiptene, “foie gros” (ficatul de gasca indopata) are o istorie de cel putin 4500 de ani. Traditia a fost preluata si transmisa mai departe de comunitatile evreiesti in exod care indopau gastele pentru a o grasime ce urma sa inlocuiasca untura de proc. “Foie Gras” a ajuns in Franta odata cu ocupatia romana. Introducerea culturilor de porumb in secolul al XVI-lea a creat conditii prielnice pentru ca aceasta specialitate sa devina un […]

Read more ›
Brioșe cu piept de pui și ciuperci servite cu sos de iaurt,avocado,usturoi verde  și nuci

Brioșe cu piept de pui și ciuperci servite cu sos de iaurt,avocado,usturoi verde  și nuci

original Nelu Bălașa O rețetă simplă,ușor de realizat dar savuroasă și sănătoasă   -un piept de pui dezosat -100gr ciuperci proaspete -ardei  gras tricolor rosu portocaliu,verde  câte un sfert -150 gr mozzarella -200 gr de iaurt -2 ouă -200 gr  de făină -2 fire de usturoi verde -mărar , pătrunjel -sare,piper   Pentru sos Iaurt,avocado,piper,sare,un fir de ustroi verde Se fierbe în apă cu sare pieptul de pui. Cât fierbe curățăm ciuprcile și le tăiem cubulețe de ½ cm pe […]

Read more ›
Unt sau ulei de masline? Consumam oua sau nu? Mituri si fapte despre nutritie

Unt sau ulei de masline? Consumam oua sau nu? Mituri si fapte despre nutritie

Problemele legate de nutritie nu sunt niciodata usor de solutionat, fiind o stiinta in continua schimbare, iar articolele de sanatate pot creea adesea confuzii. Pentru a separa miturile de faptele reale, atunci cand vine vorba despre alimentele ce alcatuiesc o dieta sanatoasa, cercetatorii americani au analizat cele mai recente studii din domeniul nutritiei si au publicat concluziile lor in revista de specialitate “The Journal of the American College of Cardiology.” Iata care sunt sfaturile specialistilor, conform chicagotribune.com. Ce tip de […]

Read more ›
Rețeta zilei: Șnitel de vită cu lămâie

Rețeta zilei: Șnitel de vită cu lămâie

Ingrediente: 4 şniţele de viţel sare piper 1 lămâie 100 g făină 2 ouă 100 g pesmet Mod de preparare: Se bat şniţelele până se aplatizează şi se condimentează cu sare şi piper. Se spală lămâia cu apă fierbinte, se rade un strat subţire de coajă, apoi se taie restul cojii până la pielea albă. Pulpa de la lămâie se taie apoi felii. Se aşează pe fiecare şniţel o felie de lămâie, apoi se pliază carnea şi se fixează cu […]

Read more ›
Tempura cu legume – Martha Stewart

Tempura cu legume – Martha Stewart

Învață cum să nu dai greș preparând legume prăjite în stil japonez, folosind rețeta Martha Stewart. Se pot folosi orice tip de legume în această rețetă. Dacă alegeți legumele rădăcinoase, tăiați-le un pic mai subțire, deoarece acestea au nevoie de un timp de gătire mai îndelungat decât celelalte legume. Ingrediente: ulei floarea sorelui pentru prăjit 200 g făină albă universală 2 lingurițe praf de copt 2 ouă mari, ușor bătute 1-2 căni apă cu gheață 1 cartof dulce mediu, feliat subțire 1 […]

Read more ›
Paste gratinate la cuptor

Paste gratinate la cuptor

Astăzi vă propun o rețetă minunată, care poate face plăcere oricărui gurmand: Paste la cuptor cu ragu și sos bechamel. Este un fel principal delicios și ușor pe care îl puteți face acasă, chiar dacă aveți puțin timp sau nu aveți calități deosebite în bucătărie. Această rețetă este una clasică și simplă (fie vorba între noi, tot ce e simplu, e bun!), în care vom folosi doar ragu, adică un sos de carne și béchamel, la care se mai pot adăuga mozzarella, prosciutto, legume, etc… în funcție de gustul fiecăruia. Ingrediente: 400 […]

Read more ›
Câteva sfaturi utile pentru cei care vizitează Italia

Câteva sfaturi utile pentru cei care vizitează Italia

În Italia există obiceiuri pentru servirea mesei care fascinează și inspiră totodată. Cele mai importante sunt legate de modul în care mâncarea este asociată cu băuturile. De pildă, pentru un turist aflat în Italia poate părea normal să comande un cafe latte și o pizza, ori cappuccino cu paste alle vongole, însă italienii nu ar opta niciodată pentru astfel de combinații. Ce trebuie să știi? Micul Dejun În Italia, chiar și la McDonald’s este servit cappuccino la micul dejun. Combinațiile continentale […]

Read more ›
Cucina italiana: Sensurile surprinzătoare ale denumirii pastelor

Cucina italiana: Sensurile surprinzătoare ale denumirii pastelor

Nimic nu strigă Italia mai puternic decât cucina italiana și nimic nu strigă cucina italiana mai tare decât pasta. Nu există nicio mâncare mai tradițional-italiană decât pastele. Se estimează că un italian mănâncă aproape 30 kg de paste pe an, iar peninsula cunoaște peste 300 de varietăți de pasta, care au peste 1000 de denumiri în funcție de regiune. Numele pe care italienii le-au dat varietăților de paste sunt un domeniu fascinant atât al lingvisticii cât și al bucătăriei. Am […]

Read more ›
Cozonacul de Crăciun cu fructe

Cozonacul de Crăciun cu fructe

Pentru că este perioada când trebuie să fim mai buni și mai ales că ne place să dăruim celor dragi momente dulci, vă propun o rețetă delicioasă și rapidă de cozonac ”altfel”. Nu este nici un secret că sunt fascinată de bucătăria italiană, de aceea propunerea mea este ”Pandolce genovese”. Pentru a prepara această minunată rețetă rapidă de cozonac aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 g unt 200 g zahăr pudră 100 g de mix stafide și struguri confiați 100 […]

Read more ›
Prăjitură cu dovleac

Prăjitură cu dovleac

Prajitura cu dovleac este una dintre cele mai usoare prajituri de facut, aluatul se pregateste foarte usor: nu trebuie separate ouale, nu e nevoie de ingrediente deosebite, doar oua, lapte, ulei, faina, vanilie si praf de copt. Ce imi place in mod deosebit la aceasta prajitura? aluatul este “turnat”, adica un aluat moale, care se auto-niveleaza in tava, fara niciun efort din partea noastra foile prajiturii sunt absolut perfecte, pufoase, aromate, nu se intaresc nici dupa 2-3 zile in frigider […]

Read more ›