Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Category: Mâncare şi Băutură

În CÂT TIMP și la CE TEMPERATURĂ se gătește fiecare tip de carne

În CÂT TIMP și la CE TEMPERATURĂ se gătește fiecare tip de carne

Carnea ocupă un loc fruntaș în topul celor mai consumate alimente din întreaga lume. Este aproape nelipsită de la toate mesele și devine opțiunea preferată atunci când se strânge toată familia la o cină festivă. Carnea constituie alimentul de bază în multe diete. Este gustoasă, hrănitoare și o excelentă sursă de proteine și alte substanțe nutritive importante. Cu toate acestea, modalitățile diferite prin care aceasta poate fi gătită îi afectează calitatea și reduc beneficiile sănătoase ale acesteia. Teoriile privind gătitul […]

Read more ›
Restaurantul-Nimic nu misca fara CASH! O socotela corecta de la bun inceput  va poate da un go sau no go-episodul 3

Restaurantul-Nimic nu misca fara CASH! O socotela corecta de la bun inceput  va poate da un go sau no go-episodul 3

Ce este restaurantul si cu ce se mananca el sau cum vede Mestrul Victor Melian Nimic nu misca fara CASH! O socotela corecta de la bun inceput  va poate da un go sau no go Auziti asa usor in surdina Waterloo, Chiquitita si alte hituri de la ABBA? L-ati ratat sau NU vreti sa il auziti pe cel mai important. Money, money, money sau daca vreti Liza Minelli in “Cabaret’’ cu “Money makes the world go round”. Daca deja evitati […]

Read more ›
Salată de somon cu spanac, avocado şi afine

Salată de somon cu spanac, avocado şi afine

  O masă sănătoasă şi gustoasă. Salata de somon cu spanac, avocado şi afine, o reţetă dietetică ce cu siguranţă o să te cucerească de la prima degustare. INGREDIENTE: – 250 de grame de file de somon afumat, tocat mărunt; – Un avocado, tocat în cuburi; – Patru ceşti de spanac; – 1/2 ceaşcă de afine; – 1/4 ceşcă de brânză feta mărunţită; – 1/4 ceşcă de nuci, tocate mărunt; – 1/2 ceapă roşie, tocată mărunt; – 1/3 ceaşcă de […]

Read more ›
Caponata siciliană

Caponata siciliană

Caponata siciliana este o reteta cu traditie in Italia, La baza, in rolurile principale sunt vinetele, caperele si maslinele, iar restul ingredientelor pot fi adaugate sau eliminate, in functie de gust. Caponata este o tocană de vinete specifică bucătăriei din comunele Siciliei. Secretul constă în vinetele tari şi cu seminţe cât mai puţine, în oţetul de calitate şi legumele foarte proaspete. INGREDIENTE 1 vanata mare 2 ardei 2 fire telina 1 ceapa 50 g masline verzi/kalamata 2 linguri capere 1 lingura zahar 100 ml vin rosu 150 ml […]

Read more ›
Supă cremă de dovleac cu portocale și brînză Reblochon

Supă cremă de dovleac cu portocale și brînză Reblochon

  Supa cremă de dovleac cu portocale este o rețetă de supă cremă delicioasă, cu o textura mătăsoasă, plină de condimente și gusturi, dulce – picant – sărat, câte puțin din toate – splendoarea sfârșitului toamnei și începutului de iarnă într-o farfurie. Supă crema de dovleac cu portocale și brînză Reblochon este o rețeta genială, trebuie s-o încercați. Trebuie să recunosc, am o mare slăbiciune pentru dovleac și iarna mănânc cantități respectabile – una din variantele preferate este copt în cuptor […]

Read more ›
Maioneză fără ou. Perfectă pentru cei care țin post și vegani

Maioneză fără ou. Perfectă pentru cei care țin post și vegani

Îți dorești să prepari o maioneză fără ou, fie pentru că ții post, fie pentru că ești vegan. Noi îți oferim șase rețete de maioneză fără ou. În preparate nici nu îți dai seama de diferență. Din cartofi Ingrediente: 2 cartofi, 100 g muştar dulce (fără adaosuri), lămâie, o lingură unt de cocos, o lingură ulei de măsline Preparare: cartofii curățati de coajă și tăiați se fierb bine de tot în apă cu sare, iar după ce se răcesc  se pun în blender […]

Read more ›
Rețetă de post, delicioasă-drob din legume

Rețetă de post, delicioasă-drob din legume

Vă propunem o rețetă de drob din legume: gustoasă, sățioasă și sănătoasă. Este o mâncare pe care o putem prepara nu doar în posturi, ci oricând, deoarece este o rețetă foarte reușită. Cu siguranță veți face acest drob de mai multe ori. Drob de post, din legume – rețetă În funcție de preferințe, puteți renunța la ciuperci sau la spanac. Orezul este obligatoriu, însă îl puteți înlocui cu soia sau miez de nucă. Ingrediente • 2 morcovi • 1 țelină […]

Read more ›
Vinul alb – sortiment  și consum

Vinul alb – sortiment și consum

Vinul alb diferă în funcție de soiul de struguri din care este făcut, dar poate fi clasificat și în funcție de concentrația de zahăr pe care o conține.Șase lucruri mai puțin cunoscute despre vinul al Șase lucruri mai puțin cunoscute despre vinul alb Conținutul de zahăr al vinului alb Aciditatea vinului alb Timpul de învechire a vinului alb Modalitatea de păstrare și conservare a vinului alb Originea vinului alb Beneficiile vinului alb Conținutul de calorii al vinului alb Contraindicații pentru […]

Read more ›
Mâncăruri sănătoase de post, din vechile chilii mănăstireşti

Mâncăruri sănătoase de post, din vechile chilii mănăstireşti

Există, pe lângă clasicele mâncăruri tradiţionale de post (zacuscă, fasole, paste) şi un alt fel de reţete, la fel de lipsite de ingredientele “de dulce”, dar cu o bogată aromă şi un gust inconfundabil …acestea sunt renumitele mâncăruri mănăstireşti, pregătite cu multă răbdare şi din cele mai proaspete ingrediente. După cum bine se ştie, mănăstirile au propria grădină de zarzavaturi şi legume, din care se fac cele mai bune ciorbe şi tocăniţe, încât uneori uiţi că mănânci de post, aşa […]

Read more ›
Reteta: Paine la ţest

Reteta: Paine la ţest

Reteta: Paine la ţest Ingrediente: 500 g făină de grâu sare apă Mod de preparare: Mai întâi se cerne faina, pentru a o curăţa de impurităţi, dar şi pentru a o aera. Făina se aşază într-o covată, iar în mijloc se face o adâncitură, cu pumnul. Se presară sare, se adaugă apă, puţin câte puţin, şi începe a se lega aluatul, frământându-1 mai întâi cu o singură mână. Când este suficient de moale şi nu se mai lipeşte de mână, […]

Read more ›