Category: Mâncare şi Băutură

„Nu există detox, pentru că nu există toxine. Nu ştie nimeni formula chimică a acestor toxine.”

„Nu există detox, pentru că nu există toxine. Nu ştie nimeni formula chimică a acestor toxine.”

Dr. Simona Tivadar: „Nu există detox, pentru că nu există toxine. Nu ştie nimeni formula chimică a acestor toxine.” Foto: Laszlo Raduly Dr. Simona Tivadar, specialist în diabet şi boli de nutriţie, a avut amabilitatea de a-mi răspunde la câteva întrebări legate de detox, pseudoştiinţa care se ocupă cu „curăţarea” organismului, operaţiune care poate face rău, pentru că oferă doar soluţii iluzorii de sănătate veşnică, tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte. Înainte de a realiza interviul, am întrebat cunoştinţe, prieteni […]

Read more ›
Supă cremă de dovleac cu portocale și brînză Reblochon

Supă cremă de dovleac cu portocale și brînză Reblochon

  Supa cremă de dovleac cu portocale este o rețetă de supă cremă delicioasă, cu o textura mătăsoasă, plină de condimente și gusturi, dulce – picant – sărat, câte puțin din toate – splendoarea sfârșitului toamnei și începutului de iarnă într-o farfurie. Supă crema de dovleac cu portocale și brînză Reblochon este o rețeta genială, trebuie s-o încercați. Trebuie să recunosc, am o mare slăbiciune pentru dovleac și iarna mănânc cantități respectabile – una din variantele preferate este copt în cuptor […]

Read more ›
Maioneză fără ou. Perfectă pentru cei care țin post și vegani

Maioneză fără ou. Perfectă pentru cei care țin post și vegani

Îți dorești să prepari o maioneză fără ou, fie pentru că ții post, fie pentru că ești vegan. Noi îți oferim șase rețete de maioneză fără ou. În preparate nici nu îți dai seama de diferență. Din cartofi Ingrediente: 2 cartofi, 100 g muştar dulce (fără adaosuri), lămâie, o lingură unt de cocos, o lingură ulei de măsline Preparare: cartofii curățati de coajă și tăiați se fierb bine de tot în apă cu sare, iar după ce se răcesc  se pun în blender […]

Read more ›
Rețetă de post, delicioasă-drob din legume

Rețetă de post, delicioasă-drob din legume

Vă propunem o rețetă de drob din legume: gustoasă, sățioasă și sănătoasă. Este o mâncare pe care o putem prepara nu doar în posturi, ci oricând, deoarece este o rețetă foarte reușită. Cu siguranță veți face acest drob de mai multe ori. Drob de post, din legume – rețetă În funcție de preferințe, puteți renunța la ciuperci sau la spanac. Orezul este obligatoriu, însă îl puteți înlocui cu soia sau miez de nucă. Ingrediente • 2 morcovi • 1 țelină […]

Read more ›
Vinul alb – sortiment  și consum

Vinul alb – sortiment și consum

Vinul alb diferă în funcție de soiul de struguri din care este făcut, dar poate fi clasificat și în funcție de concentrația de zahăr pe care o conține.Șase lucruri mai puțin cunoscute despre vinul al Șase lucruri mai puțin cunoscute despre vinul alb Conținutul de zahăr al vinului alb Aciditatea vinului alb Timpul de învechire a vinului alb Modalitatea de păstrare și conservare a vinului alb Originea vinului alb Beneficiile vinului alb Conținutul de calorii al vinului alb Contraindicații pentru […]

Read more ›
Reteta: Paine la ţest

Reteta: Paine la ţest

Reteta: Paine la ţest Ingrediente: 500 g făină de grâu sare apă Mod de preparare: Mai întâi se cerne faina, pentru a o curăţa de impurităţi, dar şi pentru a o aera. Făina se aşază într-o covată, iar în mijloc se face o adâncitură, cu pumnul. Se presară sare, se adaugă apă, puţin câte puţin, şi începe a se lega aluatul, frământându-1 mai întâi cu o singură mână. Când este suficient de moale şi nu se mai lipeşte de mână, […]

Read more ›
Decantarea vinului. De ce este importanta si cum se face corect

Decantarea vinului. De ce este importanta si cum se face corect

Decantarea vinului este absolut necesara pentru ca licoarea bahica sa-si arate adevarata valoare. Procesul este simplu, dar trebuie sa avem in vedere cateva principii pentru a descoperi toate aromele vinului. Despre decantarea vinului Vinul, o bautura vie, in continua transformare, are nevoie de contact cu aerul si de un timp de limpezire pentru a-si dezvalui toate nuantele si aromele. Culoarea, gustul si notele subtile ale unor soiuri de vin rosu se arata doar dupa ce vinul a intrat in contact […]

Read more ›
Eticheta Vinului-informații relevante,sprijin prețios în alegere

Eticheta Vinului-informații relevante,sprijin prețios în alegere

Eticheta vinului contine o multime de informatii care te ajuta sa te descurci mai usor in fata zecilor de soiuri si tipuri de vin care-ti stau la dispozitie. Ea trebuie sa contina, in mod obligatoriu si in conformitate cu Legea Viei si Vinului – 244/2002, numele producatorului si al imbuteliatorului sau al importatorului, marca comerciala, soiul, anul de recolta, categoria de calitate, indicatia geografica, modul de vinificatie si volumul de alcool. In afara de aceste informatii, eticheta are si o menire […]

Read more ›
Una dintre cele mai rafinate și mai sănătoase băuturi-Vinul alb 

Una dintre cele mai rafinate și mai sănătoase băuturi-Vinul alb 

Intalnire, masa de familie sau o seara relaxanta de unul singur? Vinul alb e cea mai populara alegere de cele mai multe ori. Iar beneficiile pentru sanatate dubleaza savoarea lui. In randurile care urmeaza vei descoperi cateva din acele proprietati uimitoare pentru organism, care completeaza gustul vinului alb. Vin alb – Calorii Alcoolul e interzis in diete, dar ca sa gestionezi mai bine aportul de calorii, e bine sa stii cate se ascund in bauturile pe care le consumi cel […]

Read more ›
Temperaturile pentru consumul de vin, în funcție de sortiment

Temperaturile pentru consumul de vin, în funcție de sortiment

Temperatura de servire este un criteriu esential cand vine vorba despre savurarea unui vin prin influenta pe care o are asupra gustului si aromelor lui.   De ce este importanta temperatura vinului atunci cand se bea Un vin isi arata adevaratul caracter, structura, notele subtile si particularitatile legate de arome doar la temperatura corecta. In schimb, daca alegi sa bei un vin prea rece sau prea cald, toate acele proprietati particulare sunt anihilate si ai putea crede ca respectivul vin […]

Read more ›