Category: Mâncare şi Băutură

Caponata siciliană

Caponata siciliană

Caponata siciliana este o reteta cu traditie in Italia, La baza, in rolurile principale sunt vinetele, caperele si maslinele, iar restul ingredientelor pot fi adaugate sau eliminate, in functie de gust. Caponata este o tocană de vinete specifică bucătăriei din comunele Siciliei. Secretul constă în vinetele tari şi cu seminţe cât mai puţine, în oţetul de calitate şi legumele foarte proaspete. INGREDIENTE 1 vanata mare 2 ardei 2 fire telina 1 ceapa 50 g masline verzi/kalamata 2 linguri capere 1 lingura zahar 100 ml vin rosu 150 ml […]

Read more ›
Supă cremă de dovleac cu portocale și brînză Reblochon

Supă cremă de dovleac cu portocale și brînză Reblochon

  Supa cremă de dovleac cu portocale este o rețetă de supă cremă delicioasă, cu o textura mătăsoasă, plină de condimente și gusturi, dulce – picant – sărat, câte puțin din toate – splendoarea sfârșitului toamnei și începutului de iarnă într-o farfurie. Supă crema de dovleac cu portocale și brînză Reblochon este o rețeta genială, trebuie s-o încercați. Trebuie să recunosc, am o mare slăbiciune pentru dovleac și iarna mănânc cantități respectabile – una din variantele preferate este copt în cuptor […]

Read more ›
Maioneză fără ou. Perfectă pentru cei care țin post și vegani

Maioneză fără ou. Perfectă pentru cei care țin post și vegani

Îți dorești să prepari o maioneză fără ou, fie pentru că ții post, fie pentru că ești vegan. Noi îți oferim șase rețete de maioneză fără ou. În preparate nici nu îți dai seama de diferență. Din cartofi Ingrediente: 2 cartofi, 100 g muştar dulce (fără adaosuri), lămâie, o lingură unt de cocos, o lingură ulei de măsline Preparare: cartofii curățati de coajă și tăiați se fierb bine de tot în apă cu sare, iar după ce se răcesc  se pun în blender […]

Read more ›
Rețetă de post, delicioasă-drob din legume

Rețetă de post, delicioasă-drob din legume

Vă propunem o rețetă de drob din legume: gustoasă, sățioasă și sănătoasă. Este o mâncare pe care o putem prepara nu doar în posturi, ci oricând, deoarece este o rețetă foarte reușită. Cu siguranță veți face acest drob de mai multe ori. Drob de post, din legume – rețetă În funcție de preferințe, puteți renunța la ciuperci sau la spanac. Orezul este obligatoriu, însă îl puteți înlocui cu soia sau miez de nucă. Ingrediente • 2 morcovi • 1 țelină […]

Read more ›
Vinul alb – sortiment  și consum

Vinul alb – sortiment și consum

Vinul alb diferă în funcție de soiul de struguri din care este făcut, dar poate fi clasificat și în funcție de concentrația de zahăr pe care o conține.Șase lucruri mai puțin cunoscute despre vinul al Șase lucruri mai puțin cunoscute despre vinul alb Conținutul de zahăr al vinului alb Aciditatea vinului alb Timpul de învechire a vinului alb Modalitatea de păstrare și conservare a vinului alb Originea vinului alb Beneficiile vinului alb Conținutul de calorii al vinului alb Contraindicații pentru […]

Read more ›
Mâncăruri sănătoase de post, din vechile chilii mănăstireşti

Mâncăruri sănătoase de post, din vechile chilii mănăstireşti

Există, pe lângă clasicele mâncăruri tradiţionale de post (zacuscă, fasole, paste) şi un alt fel de reţete, la fel de lipsite de ingredientele “de dulce”, dar cu o bogată aromă şi un gust inconfundabil …acestea sunt renumitele mâncăruri mănăstireşti, pregătite cu multă răbdare şi din cele mai proaspete ingrediente. După cum bine se ştie, mănăstirile au propria grădină de zarzavaturi şi legume, din care se fac cele mai bune ciorbe şi tocăniţe, încât uneori uiţi că mănânci de post, aşa […]

Read more ›
Reteta: Paine la ţest

Reteta: Paine la ţest

Reteta: Paine la ţest Ingrediente: 500 g făină de grâu sare apă Mod de preparare: Mai întâi se cerne faina, pentru a o curăţa de impurităţi, dar şi pentru a o aera. Făina se aşază într-o covată, iar în mijloc se face o adâncitură, cu pumnul. Se presară sare, se adaugă apă, puţin câte puţin, şi începe a se lega aluatul, frământându-1 mai întâi cu o singură mână. Când este suficient de moale şi nu se mai lipeşte de mână, […]

Read more ›
Decantarea vinului. De ce este importanta si cum se face corect

Decantarea vinului. De ce este importanta si cum se face corect

Decantarea vinului este absolut necesara pentru ca licoarea bahica sa-si arate adevarata valoare. Procesul este simplu, dar trebuie sa avem in vedere cateva principii pentru a descoperi toate aromele vinului. Despre decantarea vinului Vinul, o bautura vie, in continua transformare, are nevoie de contact cu aerul si de un timp de limpezire pentru a-si dezvalui toate nuantele si aromele. Culoarea, gustul si notele subtile ale unor soiuri de vin rosu se arata doar dupa ce vinul a intrat in contact […]

Read more ›
Eticheta Vinului-informații relevante,sprijin prețios în alegere

Eticheta Vinului-informații relevante,sprijin prețios în alegere

Eticheta vinului contine o multime de informatii care te ajuta sa te descurci mai usor in fata zecilor de soiuri si tipuri de vin care-ti stau la dispozitie. Ea trebuie sa contina, in mod obligatoriu si in conformitate cu Legea Viei si Vinului – 244/2002, numele producatorului si al imbuteliatorului sau al importatorului, marca comerciala, soiul, anul de recolta, categoria de calitate, indicatia geografica, modul de vinificatie si volumul de alcool. In afara de aceste informatii, eticheta are si o menire […]

Read more ›
Una dintre cele mai rafinate și mai sănătoase băuturi-Vinul alb 

Una dintre cele mai rafinate și mai sănătoase băuturi-Vinul alb 

Intalnire, masa de familie sau o seara relaxanta de unul singur? Vinul alb e cea mai populara alegere de cele mai multe ori. Iar beneficiile pentru sanatate dubleaza savoarea lui. In randurile care urmeaza vei descoperi cateva din acele proprietati uimitoare pentru organism, care completeaza gustul vinului alb. Vin alb – Calorii Alcoolul e interzis in diete, dar ca sa gestionezi mai bine aportul de calorii, e bine sa stii cate se ascund in bauturile pe care le consumi cel […]

Read more ›