Category: Mâncare şi Băutură

Decantarea vinului. De ce este importanta si cum se face corect

Decantarea vinului. De ce este importanta si cum se face corect

de Crama-Histria Despre decantarea vinului Ce este decantarea vinului De ce se decanteaza anumite vinuri Ce vinuri se decanteaza Cum se decanteaza vinul Cu ce se decanteaza vinul Etapele corecte ale decantarii vinului Servirea vinului dupa decantare Decantarea vinului este absolut necesara pentru ca licoarea bahica sa-si arate adevarata valoare. Procesul este simplu, dar trebuie sa avem in vedere cateva principii pentru a descoperi toate aromele vinului. Despre decantarea vinului Vinul, o bautura vie, in continua transformare, are nevoie de contact […]

Read more ›
Eticheta Vinului-informații relevante,sprijin prețios în alegere

Eticheta Vinului-informații relevante,sprijin prețios în alegere

de Crama-Histria | Ce informatii ne ofera eticheta vinului ? Calitatea vinului Indicatia geografica Soiul de strugure Tipul vinului Cum ne poate pacali eticheta vinului?   Eticheta vinului contine o multime de informatii care te ajuta sa te descurci mai usor in fata zecilor de soiuri si tipuri de vin care-ti stau la dispozitie. Ea trebuie sa contina, in mod obligatoriu si in conformitate cu Legea Viei si Vinului – 244/2002, numele producatorului si al imbuteliatorului sau al importatorului, marca comerciala, soiul, anul […]

Read more ›
Una dintre cele mai rafinate și mai sănătoase băuturi-Vinul alb 

Una dintre cele mai rafinate și mai sănătoase băuturi-Vinul alb 

Vin alb – Calorii Tipuri de vin alb Vin alb – Beneficii Care vin are cele mai multe beneficii pentru sanatate? Vinul alb sau rosu? Retete pe baza de vin alb Ce tip de persoane ar trebui sa evite consumul de vin alb si de ce? Cum se serveste vinul alb? Cu ce alimente se consuma vinul alb? Care este cantitatea de vin alb adecvata pentru consumul zilnic? Intalnire, masa de familie sau o seara relaxanta de unul singur? Vinul […]

Read more ›
Temperaturile pentru consumul de vin, în funcție de sortiment

Temperaturile pentru consumul de vin, în funcție de sortiment

Temperatura de servire este un criteriu esential cand vine vorba despre savurarea unui vin prin influenta pe care o are asupra gustului si aromelor lui. De ce este importanta temperatura vinului atunci cand se bea Temperatura corecta de servire a vinului in functie de culoare –Temperatura corecta de servire a vinului rosu –Temperatura corecta de servire a vinului alb –Temperatura corecta de servire a vinului rose Temperatura corecta de servire a vinului in functie de gust si vechime –Temperatura corecta […]

Read more ›
Foie gras-ul este una din bijuteriile gastronomice

Foie gras-ul este una din bijuteriile gastronomice

Dupa cum o arata frescele descoperite in mormintele egiptene, “foie gros” (ficatul de gasca indopata) are o istorie de cel putin 4500 de ani. Traditia a fost preluata si transmisa mai departe de comunitatile evreiesti in exod care indopau gastele pentru a o grasime ce urma sa inlocuiasca untura de proc. “Foie Gras” a ajuns in Franta odata cu ocupatia romana. Introducerea culturilor de porumb in secolul al XVI-lea a creat conditii prielnice pentru ca aceasta specialitate sa devina un […]

Read more ›
Brioșe cu piept de pui și ciuperci servite cu sos de iaurt,avocado,usturoi verde  și nuci

Brioșe cu piept de pui și ciuperci servite cu sos de iaurt,avocado,usturoi verde  și nuci

original Nelu Bălașa O rețetă simplă,ușor de realizat dar savuroasă și sănătoasă   -un piept de pui dezosat -100gr ciuperci proaspete -ardei  gras tricolor rosu portocaliu,verde  câte un sfert -150 gr mozzarella -200 gr de iaurt -2 ouă -200 gr  de făină -2 fire de usturoi verde -mărar , pătrunjel -sare,piper   Pentru sos Iaurt,avocado,piper,sare,un fir de ustroi verde Se fierbe în apă cu sare pieptul de pui. Cât fierbe curățăm ciuprcile și le tăiem cubulețe de ½ cm pe […]

Read more ›
Unt sau ulei de masline? Consumam oua sau nu? Mituri si fapte despre nutritie

Unt sau ulei de masline? Consumam oua sau nu? Mituri si fapte despre nutritie

Problemele legate de nutritie nu sunt niciodata usor de solutionat, fiind o stiinta in continua schimbare, iar articolele de sanatate pot creea adesea confuzii. Pentru a separa miturile de faptele reale, atunci cand vine vorba despre alimentele ce alcatuiesc o dieta sanatoasa, cercetatorii americani au analizat cele mai recente studii din domeniul nutritiei si au publicat concluziile lor in revista de specialitate “The Journal of the American College of Cardiology.” Iata care sunt sfaturile specialistilor, conform chicagotribune.com. Ce tip de […]

Read more ›
Rețeta zilei: Șnitel de vită cu lămâie

Rețeta zilei: Șnitel de vită cu lămâie

Ingrediente: 4 şniţele de viţel sare piper 1 lămâie 100 g făină 2 ouă 100 g pesmet Mod de preparare: Se bat şniţelele până se aplatizează şi se condimentează cu sare şi piper. Se spală lămâia cu apă fierbinte, se rade un strat subţire de coajă, apoi se taie restul cojii până la pielea albă. Pulpa de la lămâie se taie apoi felii. Se aşează pe fiecare şniţel o felie de lămâie, apoi se pliază carnea şi se fixează cu […]

Read more ›
Tempura cu legume – Martha Stewart

Tempura cu legume – Martha Stewart

Învață cum să nu dai greș preparând legume prăjite în stil japonez, folosind rețeta Martha Stewart. Se pot folosi orice tip de legume în această rețetă. Dacă alegeți legumele rădăcinoase, tăiați-le un pic mai subțire, deoarece acestea au nevoie de un timp de gătire mai îndelungat decât celelalte legume. Ingrediente: ulei floarea sorelui pentru prăjit 200 g făină albă universală 2 lingurițe praf de copt 2 ouă mari, ușor bătute 1-2 căni apă cu gheață 1 cartof dulce mediu, feliat subțire 1 […]

Read more ›
Paste gratinate la cuptor

Paste gratinate la cuptor

Astăzi vă propun o rețetă minunată, care poate face plăcere oricărui gurmand: Paste la cuptor cu ragu și sos bechamel. Este un fel principal delicios și ușor pe care îl puteți face acasă, chiar dacă aveți puțin timp sau nu aveți calități deosebite în bucătărie. Această rețetă este una clasică și simplă (fie vorba între noi, tot ce e simplu, e bun!), în care vom folosi doar ragu, adică un sos de carne și béchamel, la care se mai pot adăuga mozzarella, prosciutto, legume, etc… în funcție de gustul fiecăruia. Ingrediente: 400 […]

Read more ›