Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Mâncare şi Băutură — July 12, 2016 at 15:54

O garnitură versatilă: Varză de Bruxelles cu usturoi la cuptor

by

Aceasta este o rețetă versatilă, care poate fi utilizată atât ca fel principal cât și garnitură, alături de o friptura suculentă. Iată rețeta celei mai bune verze de Bruxelles cu usturoi și cu bacon crocant!

Varză de BruxellesINGREDIENTE

  • miere
  • oțet balsamic
  • varză de Bruxelles
  • ulei de măsline
  • bacon, tăiat cubulețe
  • 4 căței de usturoi, tocat
  • sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust

INSTRUCȚIUNI

Se încălzește cuptorul și se pregătește o tava tapetată cu foaie de copt care se unge cu ulei sau pe care pulverizați un strat subțire cu spray.

Într-un castron mic, amestecați împreună mierea cu o 1 lingura oțet balsamic.

Se pune în tava de copt într-un strat, varza de Bruxelles la care se  adaugă restul de 2 linguri de oțet, ulei de măsline, bacon-ul, usturoiul și asezonați cu sare si piper, după gust. Amestecați cu grijă pentru a le combina.

Se pune în cuptor și se prepară timp de 12-14 minute, sau până când varza de Bruxelles se înmoaie. După ce este gata se toarnă deasupra amestecul de miere și oțet balsamic și se servește imediat.

L.M.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.