Cultură şi Educaţie — August 10, 2017 at 21:01

Ion Rațiu: Fă ceva pozitiv pentru ţara ta şi pentru compatrioţii tăi. Oricât de modest sau neînsemnat este ceea ce faci, fă-o în fiecare zi.

by

 

ion-ratiu-citat

Ion Rațiu: exemplu și îndemn

 1. Fii mândru ca esti român. Afirmă-te întotdeauna ca atare. Suntem un popor nobil și vechi. Civilizația are rădăcini adânci în pământul țării noastre.
  2. Afirmă-ți dragostea pentru Patrie ori de câte ori ai ocazia. Nu faci asta pentru că ești sovin ci pentru că dorești să îi servești pe cei rămași acasă.
  3. Apară drepturile poporului român, în totalitatea sa. Nu regățeni, nu transilvaneni, nu basarabeni, nu timoceni, aromâni sau megleniti. Toți suntem români.
  4. Ajută-ți compatrioții din mult-puținul ce îl ai. Dă-ți tainul, nu îl precupeti.
  5. Sustine institutiile românesti din diaspora, oricât de modeste sau de imperfecte ar fi acestea.
  6. Nu critica niciodată, nici măcar prietenește, pe românul care se străduiește sp apere sau să promoveze cauza națională. Fă tu mai bine decât el.
  7. Nu aduce nicio critică, nici măcar “constructivă”, semenului tău care luptă. Critica ta să se afirme prin faptă: fă mai mult și mai bine decât face el.
  8. Fii întotdeauna conștient că gelozia, invidia și calomnia constituie ultimul refugiu al omului frustrat și slab, care nu mai are nici țară, nici poziție în societate. Nu te lăsa pradă acestor sentimente inferioare.
  9. Opune-te numai celor care siluiesc vointa poporului român. Opoziția față de eforturile altor patrioți români este o irosire de energie.
  10. Fă ceva pozitiv pentru țara ta și pentru compatrioții tăi. Oricât de modest sau neînsemnat este ceea ce faci, fă-o în fiecare zi.

Selecție din citatele lui Ion Rațiu,unul dintre cei mai neobosiți emigranți români, luptător pentru drepturile românilor de pretutindeni, exemplu și îndemn.

realizată de Nelu Bălașa pentru ziua migrantului român, sărbătorită la Călărași, pe 20 august 2017

12311215_724378504331105_3357648289468037438_n

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.