Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Editoriale — March 22, 2018 at 01:29

George Simion-energie,tenacitate,curaj -“Basarabia e România” cel mai nobil obiectiv pe care mi l-am fixat în viață

by

Este datoria noastră să ne apărăm cei peste 3 milioane de vorbitori de limbă română de peste Prut. Este interesul nostru, al României, care este parte componentă a Uniunii Europene. Și noi avem un cuvânt de spus. Sau ar trebui să avem un cuvânt de spus, dar politicienii noștri preferă să stea cu capul plecat și să asculte unele directive primite-George Simion

 

George Simion este  liderul mișcării unioniste Acțiunea 2012.  L-am cunoscut când mulți nu credeau în posibilitatea Reunirii, într-un apartament  de bloc în centrul Bucureștiului. Îndrăzneț și curajos am crezut  în ideile lui, prea puțin acceptate atunci. Acum mișcarea unionistă este  cunoscută,influentă și respectată.

“Acţiunea 2012” este o platformă de organizaţii non-guvernamentale formată în anul 2011, la  200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus: “Obiectivul este simplu: unirea Republicii Moldova, noi îi spunem mai sentimental Basarabia, cu România

„Faptele istorice sunt cunoscute în linii mari, iar noi încercăm să construim demersul popular, de opinie public şi avem sprijinul foarte mare al românilor basarabeni, al tinerilor de aici şi în general, al românilor cunoscători ai istoriei şi ai unităţii care există între noi, românii din dreapta Prutului şi ei, românii din stânga Prutului”

George Simion este tânărul luptător pentru dreptate, adevăr istoric, viață decentă și demnitate națională. Orice mișcare de orientare românească, nu contează de pe care meridiane, este de cele mai multe ori legată de numele lui George.

Organizează și conduce  mitinguri, întâlniri cu românii de pretutindeni, conferințe despre istoria sau cultura românească.Este prezent în sate și orașele din stânga și dreapta Prtului construind punți și relații între frații români.Oriunde s-ar afla, este văzut, ascultat și crezut. Este cel mai cunoscut român la Chișinău și în toată Basarabia.

Am fost împreună la firul ierbii,în confruntările polemice din societatea românească și cu jandarmii,ținta criticilor dar și adeziunilor,am făcut rost de resurse și mâncare pentru voluntari,am organizat Școala de Cultură și Afirmare Românească.Toate acțiunile au fost finanțate din contribuții private și voluntare.

Duminică 25 martie 2018 vom fi împreună la Chișinău.

“Pe 25 martie, împreună, o să scriem istorie. Marea Adunare Centenară de la Chișinău. Piața Marii Adunări Naționale va fi plină după foarte mult timp. Eu îmi fac datoria mea de vrâncean, să să ne facem toți datoria de buni români”, spune George Simion 

 Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.