Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Lifestyle, Sănătate — January 16, 2017 at 10:50

Elixirul pentru regenerarea ficatului

by

Sucul de sfeclă, morcov si nuci este unul dintre elixirurile cele mai eficiente, recomandat in zilele noastre de tot mai mulți nutriționiști si specialiști din întreaga lume. Acționează ca un adevărat panaceu asupra sângelui și ficatului, întărește imunitatea, curăță organismul de toxine, combate cancerul si mai mult decât orice ajută la regenerarea ficatului. Toți cei bolnavi de cancer ar trebui să bea zilnic suc de sfeclă, cu morcov, măr, țelină sau lămâie, sau simplu.

sucuri naturale1Iată rețeta elixirului miraculos:

Ingrediente pentru o doză zilnică de suc:

  • 1 sfeclă roșie
  • 3-4 morcovi de mărime medie
  • 2 fructe de kiwi
  • 1 ceașcă cu miez de nucă

Mod de preparare:

Pentru prepararea elixirului, aveți nevoie de un storcător (preferabil manual fiindcă este mai eficient), robot sau blender. Sfecla, fructele de kiwi și morcovul se curăță de coajă, se taie cubulețe mici și se pun în aparat.

Sucul obținut se bea într-o singură repriză, dimineața pe stomacul gol, sau pe parcursul unei ore, in intervalul dintre mese.

Persoanele care țin cure de slăbire pot înlocui una din mesele zilei cu acest elixir magnific. Preparați acest suc proaspăt în fiecare zi. Cura de regenerare a ficatului durează 6 săptămâni, și se poate face de 3 ori pe an.

Indicațiile terapeutice

Acesta băutură este recomandata următoarelor persoane:

  • Persoanelor care fumează sau consumă alcool zilnic
  • Persoanelor bolnave de cancer
  • Persoanelor cu imunitatea scăzută
  • Persoanelor supraponderale
  • Persoanelor care suferă de afecțiuni hepatice sau biliare
  • Persoanelor care iau antibiotice
  • Femeilor care iau anticoncepționale
  • Bolnavilor cronic, care urmează un tratament medicamentos de lungă durată
  • Persoanelor care suferă de insomnie
  • Persoanelor care sunt afectate de oboseală cronică sau suprasolicitare fizică și intelectuală

Sucul de sfeclă roșie este o sursă bogată de fitonutrienți precum betaină, care are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante puternice, cuplate cu un efect stimulator asupra mai multor procese detoxifiante de la nivelul ficatului. Betaina ajută la regenerarea celulelor ficatului, și la curățarea depozitelor de grăsime cauzate de consumul de alcool.

Sucul de morcovi  este un puternic alcalinizant, plin de vitamine și minerale, cu proprietăți detoxifiante ajutând la eliminarea deșeurilor toxice acumulate în ficat. Conține foarte multe vitamine și minerale care ajută inclusiv la curățarea sângelui de substanțe contaminante, la curățarea pielii și la îmbunătățirea vederii: Vitamina C, Vitamina K, Vitamine B, calciu și magneziu.

Kiwi este unul din cele mai bune surse de Vitamina C și E, importante pentru ficat. Consumat sub formă de suc, kiwi și substanțele sale nutritive sunt raid absorbite de corp. Consumul de kiwi previne de asemenea ficatul gras, cancerul și alergiile.

Nucile curăță ficatul și hrănesc creierul. Sunt o sursă fabuloasă de proteine, antioxidanți, acizi grași Omega-3, minerale și vitamine. Proteinele sunt esențiale pentru persoanele care au ficatul afectat, întrucât ele ajută la formarea de noi celule, repararea țesuturilor și buna funcționare a sistemului imunitar. Antioxidanții sunt și ei importanți pentru sănătate ficatului, deoarece ajută la neutralizarea radicalilor liberi, care pot afecta celulele hepatice.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.