Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Clubul de Excelenţă — February 21, 2018 at 19:57

Dumitrescu Radu Andrei elev al Colegiului Național Barbu Știrbei din Călărași component în echipa Națională de Robotică a României AutoVortex care  a ocupat locul 1 la Campionatul Internațional de Robotică din Rusia  

by

Călărași Smart-City-Colegiul Național ”Barbu Știrbei ” -Smart School

Echipa României AutoVortex a reușit să căștige competiția Campionatul Internațional de Robotică FTC Rusia Open și să se califice în următorul Campionat Internațional din SUA. Dintre cele mai bune 27 de echipe participante echipa României AutoVortex a reușit să termine competiția pe locul întâi.

Nu este primul succes notabil al echipei din acest an. Pe 28  ianuarie echipa națională de robotică a României AutoVortex a revenit victorioasă și de la Campionatul Internațional de Robotică din Seul, Coreea de Sud, unde a câștigat medalia de aur.

Echipa reunește 20 de elevi de liceu de la Colegiul National de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Național Sfântul Sava, ICHB, BSB, AISB, Colegiul Național Ion Creangă, Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Liceul Teoretic Jean Monnet, toate din București, dar și de la Colegiul Național Barbu Știrbei din Călărași.

Echipa câștigătoare a fost coordonată de asist. univ. dr. Panea Ionuț Valentin și mentorată de studenta Panea Elena Andreea.

Pentru echipa națională de robotică a României – AutoVortex urmează Campionatul Internațional de Robotică din Statele Unite ale Americii, care se va desfășura la Detroit.

Campionatul Internațional de Robotică FTC Rusia Open a avut loc în orașul Perm, între 15 și 17 februarie. Costurile deplasării la concursul din Rusia au fost suportate integral de părinții elevilor.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.