Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
De pe la noi, Editoriale — February 15, 2016 at 17:00

Drept la replică 2: Corespondența dintre redacție și prof. Manzur Maria de la LTME Călărași

by

4 februarie 2016

” Maria Manzur către Argument Press redactia.argument@gmail.com

Buna ziua!

M-am hotarat sa va scriu deoarece am fost anuntata de multi elevi, fosti elevi, parinti ….care sunt persoane deosebite, ca ati prezentat multe  mizerii la adresa mea. Aceste persoane sunt foarte revoltate.   Daca nu ar fi insistat asa de multi oameni deosebiti nici nu aflam de asa zisul articol, deoarece eu nu urmaresc “presa locala” care crede ca este presa!!!Consider pierdere de vreme sa urmaresc asemenea presa!!. Dvs nu aveti altceva mai bun de facut , decat sa denigrati oamenii care -si fac datoria? Credeti ca daca sunt din ce in ce mai multi care se ghideaza dupa ” merge si asa” o sa ne intimidati pe cei care luam atitudine impotriva celor care nu muncesc, mint, fac abuzuri………

Va intreb dvs ati participat la cursurile de dezvoltare profesionala a profesorilor de chimie si a profesorilor diriginti? Eu am fost participant activ si apreciat la aceste cursuri , atat ca inspector de specialitate( 1998-2009), inspector educative ( 2001-2008) , cat si ca profesor. Tot ceea ce spun si fac in sala de clasa corespunde cerintelor actuale ale invatamantului care pune accent pe formarea si dezvoltarea competentelor cheie, competentelor generale, specifice…. Daca anumiti elevi, parinti, profesori……… considera munca , cinstea,  corectitudinea… teroare este problema lor si a celor care ii consiliaza ineficient sau gresit.  Eu ii indemn pe copii cu un vocabular decent sa aiba incredere in capacitatea lor intelectuala dar foarte multi nu vor sa se implice in rezolvarea sarcinilor. Ne sfideaza, deranjeaza orele, iar de curand am aflat ca un coleg a fost injurat.  Eu de ani de zile nu pot spune ca mai facem chimie deoarece la evaluare ii rugam sa prezinte cateva definitiii si cateva formule chimice pe care le-am explicat si reluat de nenumarate ori( la profilul uman renuntam si la formule!). Pe cei care nu reusesc sa-si stapaneasca emotiile, ii indemn sa comunice mai mult cu subsemnata , cu parintii… pentru a rezolva aceasta problema. Cei care au ascultat indemnurile subsemnatei si-au ameliorat situatia, atat in ceea ce priveste disciplina chimie , cat si comunicarea cu adultii si colegii lor. Va rog sa prezentati dovezi(minciunile dvs si ale altora nu sunt dovezi) ca am comportament necorespunzator, altfel cred ca ar fi cazul sa dati socoteala, dar nu in Calarasi unde va aparati unii pe altii cei care distrugeti educatia, va bateti joc de elevii care muncesc si de parintii responsabali care isi trimit copiii la scoala pentru a deveni personalitati puternice prin cunoastere, nu prin  comoditate, minciuna, supraevaluare etc. Inainte sa denigrati v-ati gandit sa procedati in mod corect si sa solicitati o intrevedere cu subsemnata, asistene la ore, discutii in fata colectivelor de elevi, analiza lucrarilor etc? Timp de patru luni(15sept 2015 – 25 ian 2016 ) foarte multi elevi nu muncesc deloc, parintii/tutorii legali nu vin la scoala, nu reusesc sa-si determine copiii sa depuna un minim efort pentru a face progres,  iar in ianuarie ne denigreaza si ne ameninta!!

Sper ca va analizati atitudinea si veti incerca sa sa va comportanti ca profesionisti. Eu asa fac la clasa, ma comport ca profesionist,  in ciuda celor care ma denigreaza de ani de zile.  Sa stiti ca este foarte greu sa fii profesionist in situatia in care nu esti pregatit si nu participi activ la cursuri de dezvoltare profesionala. Cei care nu se comporta ca profesionisti nu-si permit sa lase corigenti daca elevii nu muncesc. Eu sunt denigrata tocmai pentru ca respect legile, regulamentele, metodologiile, fisa postului etc. Ati facut referire la codul de etica. Eu il repect altii insa nu. Cum il respecta cei care nu-si fac datoria, ii lasa in pace pe elevi, ii supraevalueaza, ma denigreaza, instiga, manipuleaza elevii si parintii,  fac meditatie cu proprii elevi etc?

Numai intr-o societate macinata de probleme create tocmai de superficialitate, mediocritate, coruptie, lasitate etc, sunt denigrati cei muncitori, corecti,  cinstiti.

Maria Manzur”

5 februarie 2016

” Maria Manzur către Argument Press redactia.argument@gmail.com

Buna ziua!

Ce asteptati sa puneti pe site…..dreptul la replica al subsemnatei?

Maria Manzur”

10 februarie 2016

”Argument Press redactia.argument@gmail.com către Maria Manzur

Buna ziua doamna,

Bineînțeles că vă acordăm dreptul la replică. Vă rog să ne spuneți cum doriți să o facem. Sunteți de acord să ne acordați un interviu, sau doriți să pregătiți d-voastră un material pe care îl vom publica cu siguranță?

Dacă sunteți de acord cu interviul, v-aș ruga să ne comunicați data și ora la care ați fi disponibilă să ne întâlnim.

Cu respect,

Redacția Argument

Liliana Manea”

”Maria Manzur către Argument Press redactia.argument@gmail.com

Buna seara!

De ce veniti cu astfel de propuneri dupa ce m-ati denigrat?!

Eu v-am transmis deja de pe 04.02.2016 dreptul la replica. Atata timp cat v-ati permis sa interpretati realitatea din sala de clasa in mod negativ, nu am incredere in dvs ( v-ati permis sa prezentati afirmatiile calomnioase ale altora, ati dat dovada de neprofesionalism). Ati demonstrat ca sunteti impotriva profesorilor corecti si seriosi. Asa ca va rog sa publicati si pe site si pe facebook materialul pe care l-am transmis in data de 04.02.2016, plus aceste randuri ca raspuns la propunerile dvs de astazi. Daca doriti sa vedeti realitatea din sala de clasa solicitati conducerii liceului sa asigure (trebuie sa aiba aprobarea parintilor) pe viitor inregistrarea video si audio a orelor  la care doriti sa  veniti si a discutiilor cu elevii in prezenta subsemnatei.  Dar va rog sa nu apelati la manipulare, instigare etc.  Eu nu am nimic de ascuns, pe cand elevii care nu muncesc si au atitudine necorespunzatoare au multe de ascuns, la fel si parintii acestora.

11 februarie 2016

Maria Manzur către Argument Press redactia.argument@gmail.com

Buna ziua!

Astazi am observat ca ati postat dreptul la replica inca de ieri. Eu stiam ca spatiul pentru dreptul la replica este doar pentru persoana care l-a solicitat. Vad ca nu ati reusit sa va abtineti de la  comentarii, interpretari in mod necorespunzator, cu rea credinta a unor afirmatii ale subsemnatei. Incerc sa va explic mai clar. Nu v-am considerat “un nimeni” nici “in stanga” nici “in dreapata”, am spus doar ca nu citesc presa locala deoarece timpul meu este foarte pretios si am alte prioritati, nu sa-l pierd sa urmaresc cum sunt denigrati cetatenii. Nu m-am referit la dvs ca sunteti superficiala……………ci a fost prezentata parerea subsemnatei si a multor cetateni, chiar personalitati din tara, referitoare la societate in general. Referitor la faptul ca dvs si cei care ma denigrati sunteti”toti” impotriva subsemnatei demonstreaza ca ii desconsiderati pe cei care au aratat si arata in continuare ca nu sunt de acord cu cele prezentate de dvs si pe multi alti care de asemenea nu sunt de acord dar nu si-au prezentat parerea din diverse motive( unii recunosc ca de teama celor care ar putea sa le faca rau, se abtin).  De asemenea nu este adevarat ce ati prezentat si anume faptul ca am sustinut ca sunt singura corecta si cinstita. Nu sunt singura corecta si cinstita, din fericire , sunt multi oameni deosebiti in tara noastra.  Am prezentat de nenumarate ori ca datorita acestora ma implic si iau atitudune impotriva celor care ii desconsidera.

Observand ca sunteti preocupati sa rastalmaciti, sa interpretati afirmatiile subsemnatei va anunt ca nu mai consider actuala oferta pe care v-am facut-o in e-mailul precedent si anume ca  puteti asista la activitati organizate si desfasurate de subsemnata. Ati ingrosat randurile celor care nu sunt bine veniti deoarece deformati in continuare realiatatea. Vad ca este calitatea de baza a dvs.

Datorita faptului ca v-ati permis sa interpretati in mod necorespunzator anumite afirmatii ale subsemnatei va rog sa considerati aceste randuri dreptul la replica si sa le postati pe site si facebook.

Maria Manzur”

N.R. Și le-am postat d-na Manzur!

Cu respect,

Liliana Manea

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.