Editoriale, Interviuri — May 16, 2017 at 19:59

Dr. Iulia Drăguţ: Bucătăria românească este în ascensiune, căutându-și propriul loc în lumea gastronomică       

by

IMG_2303 - Copie                                                            
Interviu cu Dr. Iulia Drăguţ – Preşedinte A.C.E.E.A.World Association of Chefs Societies, World Cultural Heritage Committee, Fondator Culinary Division Masters of  Flames,  Membru de Onoare al Canadian Chefs Federation, Gourmet Restaurateurs Association of the America

Nelu Bălașa: Cine este Iulia Drăguț?

Dr. Iulia Drăguţ :Iulia Draguț este Președintele Asociației Culturale Euro Est Alternativ, asociație profesională de cultură gastronomică! În cei 10 ani de activitate ai Asociației am creat și implementat diverse concepte gastronomice, de la prima platformă de exprimare prin mâncare reprezentată de Campionatul Internațional de Gătit in Aer Liber, la ive Cooking Show, Masters of Flames, până la Congresul Mondial al Tradițiilor Culinare. Am fost pionierii mișcării gastronomice românești la nivelul schimbării mentalităii oamenilor asupra bucătarului și rolului acestuia în societate!

Nelu Bălașa: Ce este ACEA? Care sunt scopurile și obiectivele sale?

Dr. Iulia Drăguţ : ACEEA este un proiect extraordinar, din corpul căruia s-au desprins multe dintre manifestările gastronomice ale României, ceea ce nu poate decât să ne bucure! În continuare ne vom ocupa cu promovarea bucătarilor, cu creșterea importanței conservării patrimoniului cultural românesc, cu prezențele externe, pentru a pune pe harta lumii gastronomia românească!

Nelu Bălașa: În calitate de mebru al juriului de la Mamaia care sunt constatările Dumneavoastră?

Dr. Iulia Drăguţ :Ozger Tanik din Turcia a fost Presedintele Juriului Festivalului de la Mamaia. M-a bucurat să văd evoluția membrilor celor două asociații, nivelul competiției fiind foarte ridicat! (ACEA și Eurotque România) Desigur, cerem si vom cere tot mai mult concurenților noștri și pe viitor!IMG_2822

Nelu Bălașa: Care este rolul și care sunt funcțiile concursurilor și expozițiilor culinare?

Dr. Iulia Drăguţ :Rolul concursurilor și expozițiilor culinare este acela de a înlesni dialogul intercultural și interprofesional, crearea spațiului propice pentru schimbul de idei, prezentarea inovațiilor din domeniu

Nelu Bălașa: Care sunt tendințele în bucătăria europeană, internațională?  Dar în ceea ce privește bucătăria românească?

Dr. Iulia Drăguţ :Bucătăria românească este în ascensiune, căutându-și propriul loc în lumea gastronomică. Tendința mondială este aceea de a ne întoarce spre produsul local, de a valoriza resursele naturale și de a proteja mediul înconjurător. Atenția crescută asupra alimentației se datorează numărului însemnat de oameni pe planetă, fapt pentru care strategiile momentului se orientează înspre echilibru, respectul față de mâncare ocupând un rol deosebit de important!

a consemnat Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.