Politica, Politica locala — June 8, 2017 at 21:25

Dinu Păturică din Vîlcelele a fost primit la Bruxelles

by

18892945_839172666235197_3508302360303244604_n

Zilele acestea, la invitația europarlamentarului PNL Cristian Buşoi, sunt prezent la Bruxelles împreună cu echipa Consiliului Județean Călărași.

Am purtat discuții referitoare la atragerea de fonduri europene, direct de aici, în special pe domeniul sănătății.

Suntem interesați de cum putem folosi toate aceste informații în demararea procedurilor ce țin de construcția aripei noi a Spitalului Județean Călărași.”

Asta a postat pe pagina de  Vasile Iliuță președintele  consiliului județean Călărași.De aici pornim…

Orice asemănare cu persoaje reale este voită…

O știre cu proști,despre proști,pentru proști..

Dinu Păturică președintele consiliului județean al unui județ din Bărăgan, mare fermier postează pe pagina lui de facebook. La invitația unui europarlamentar, pe bani contribuabilului european, sunt la Bruxelles să-și motiveze… mobilizeze votanții…

Cât de proști îi cred ei pe oamenii acestei comunități!!!??? Cât de proști ne cred!? Cu cât tupeu,cu câtă nonșalanță și neobrăzare prezintă o vizită de curtoazie drept o vizită cu scopuri pentru finanțările europene. Sunt alții care au ajuns la Bruxelles înainte lui Vasile Iliuță! Știu cu ce ”se mânăcă” o vizită din aceasta…(există și la Ialomița o situație asemănătoare… tot Bușoi a invitat și Tinel alt susținător ca și Iliuță a lui Bușoi a valorificat..și acolo opinia publică și uniii ziariști sunt revoltați de minciună și impostură)

Să ne spună Bușoi : din ce sursă și din ce capitol  capitol bugetar s-a plătit cheltuielile  și care este  rostul unor asemenea vizite?

Vasile Iliuță să ne spună:

-cu cine s-au întâlnit, cu cine  a purtat discuții?

-care au fost temele de discuție și cu ce rezultate s-au soldat?

-ce documente au fost semnate?

-lista cu paricipanți și câți dintre participanți se vor găsi pe listele de delegați  la  congresul PNL , unde Bușoi candidează pentru preșidenția partidului.

 Uitați-vă la ei s-au dus să cucerească Bruxelles-ul! Mulți da…Cine i-a primit !!??? Nici Bușoi nu a avut timp de ei!18953049_838973962921734_6541205965225661819_n

Aveți simțul ridicolului!?

Vizitele la intrituțiile europene de la Bruxelles nu se fac așa în gașcă să fim cât mai mulți și nici nu te primeșete pe tine că ai venit acum de la Vîlcelele. Așa în treacăt fie spus în Bruxelles sunt peste 20.000 de lobyști.(cunoaște Vasile Iliuță vreunul!!!??? ) Ei și structurile guvernamentale și europarlamentare stabilesc vizite,calendarul și modul de desfășurare.Nu te primeșete nimeni că vorbești tu după ureche. Nici o instituție nu te primește la discuții să vorbești tu despre finanțări fără reguli instituționale.

Finanțările sunt acordate prin instrumentele structurale(instrumente ale politicilor eurpene), o noțiune mult prea abstractă pentru Iliuță și ”deștepții” lui cu care s-a dus să vorbească. Finanțările europene nu se fac prin ”învârteli” ca la Vîlcelele și/sau consiliul  județean.  Finațările eurpene fac parte dintr-o perioadă de programare,care se stabilesc în baza unor proceduri și decizii cu mult timp înainte  și care au ca scop  îndeplinirea politicilor europene. Nu se fac după ureche, hei-rup-ist și amatorist așa cum face Vasile Iliuță.

Vizita aceasta prezentată cu multă pompă face parte dintre vizitele stabilite de parlamentul european pentru cetățenii țărilor membre, ca România, pentru a le prezenta instituțiile și rolul lor. Se vizitează mai mult spații și obiective de interes.Nu sunt vizite pentru stabilirea de contacte, mai mult pentru relații și documente,pentru rezolvări de probleme…Vasile Iliuță nu realizează cât de mic este el și consiliul județean Călărași în economia jocului. Instituțiile europene au fost create să înfăptuiască politici europene nu să rezolve problemele exhibiționiștilor de teapa lui Iliuță.

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.