Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Dezvoltare personală, Lifestyle — February 23, 2018 at 19:58

CUM FACI, FRATE, SĂ IEȘI DIN TURMĂ?

by

Doar schimbându-ne modul de gândire ne putem schimba viețile. Indiferent la ce nivel ești cu viața ta, dacă ești un om de succes sau dacă nu, dacă ai o relație fericită sau nu, poți mai mult și poți evolua. Potențialul uman este nelimitat și pe orice treaptă a vieții ai ajuns există cu siguranță o treaptă mai jos pe care te-ai aflat ieri și o treaptă mai sus pe care te poți afla mâine.

Numai că de multe ori nu credem că un anume stil de viață este accesibil pentru noi. Evoluția noastră depinde de cât de mult credem în noi. Punct. Pentru că atunci când crezi că este posibil pentru tine treaba aia pe care ți-o dorești, acționezi pentru a o împlini. Și când acționezi masiv și cu încredere mai devreme sau mai târziu reușești.

Dar noi ce facem? Stăm împietriți în fața oportunităților ratându-le una după alta. Dar de fapt de multe ori nici măcar nu le vedem. Nu vedem ceea ce trece pe lângă noi ca fiind o oportunitate PENTRU noi.

Ni se pare prea greu să ajungem la un anumit standard la care în sinea noastră visăm. În același timp când lucrurile sunt ușoare nu credem în rezultatele lor, ni se pare prea frumos să fie adevărat și ratăm din nou oportunitatea de a face ceva simplu, cu plăcere și care să ne ducă acolo unde vrem să ajungem.

Când e prea greu, când e prea ușor! Cine să ne mai înțeleagă? Poate doar cel care a trecut și el pe aici prin aceste zbateri în care a căutat să-și schimbe viața urcând pe un nou nivel.

De multe ori rămânem blocați în mentalităție demult apuse. Credem că banii nu ne sunt accesibili și nici nu îi sunt accesibili vreunui om prin muncă cinstită, dar ne raportăm doar la salarii ignorând total că oamenii au atins standarde financiare foarte înalte făcând de fapt afaceri. Iar când ne apucăm de afaceri am vrea să nu riscăm prea mult. Tratăm investițiile cu frică și nu vedem oportunitățile de extindere pe care un om de afaceri le vede de obicei. Nu privim mai departe de orașul nostru, de țara noastră sau mai departe de domeniul de activitate în care activăm acum.

La fel facem și în relațiile de cuplu. Credem că bărbații vor un singur lucru, că femeile sunt nu știu cum și că o relație de cuplu ar trebui să fie așa cum am văzut noi în familie la părinții noștri sau la bunicii noștri. Că femeia trebuie să fie așa și să facă așa, iar bărbatul trebuie să fie așa și să facă așa. Dar vremurile s-au schimbat. Atunci gândirea noastră de ce ar rămâne blocată în mentalitățile de acum zeci sau chiar sute de ani?

Extinde-ți gândirea! Adevărul este că opțiunile noastre sunt multiple și dacă ne propunem ceva mai devreme sau mai târziu ajungem acolo, vom găsi o cale pentru a face ca visurile noastre să devină realitate.

Viața sentimentală după modelul de pe vremea bunicii sau modelul filmelor americane

Așa cum privim viața noastră financiară sau profesională după mentalități greșite și învechite la fel ne raportăm și la viața noastră sentimentală. Visăm la parteneri perfecți pe care îi vom întâlni în etapa perfectă din viața noastră, cu opțiuni de viață perfect sincronizate cu ale noastre. Sau ne ghidăm viața sentimentală ori sexuală după sfaturi și credințe promovate în filmele americane ori în epoca bunicilor noștri. Dar viața pe care noi o trăim nu este cea de acum 100 de ani, oamenii s-au schimbat, societatea s-a schimbat și este firesc să nu avem succes în lumea de azi cu mentalități din lumea de ieri.

La fel se întâmplă și când ne conducem după valorile promovate în filme sau la televizor uitând că de fapt scopul lor este unul comercial, de a împlini dorințele noastre cele mai profunde și mai neîmplinite, a ne împlini visurile iluzorii pentru a ne umple golul din viața noastră reală. Scopul filmelor este să fie vândute, nu să ofere educație oamenilor. Este o industrie uriașă de miliarde de dolari. Și pe când de moartă este epoca bunicii pe atât de iluzorie este lumea filmului.

Viața noastră trebuie să o trăim conștient și să aplicăm metode care au rezultate în lumea reală din zilele noastre. Gândurile noastre creează lumea în care trăim și nu mă refer aici la afirmațiile în care repeți de 10 ori pe zi un lucru pozitiv sperând ca el să se întâmple, în același timp ce înn aceeași zi gândești alte 100 de lucruri negative.

Mă refer acum la întreaga noastră structură de gândire, la convingerile noastre cele mai profunde despre lume, viață, iubire, relații, bani, sex, sănătate, corp, profesie, familie, succes. Fiecare om are propria lui hartă mentală și fiecare om se ghidează după ea pentru a ajunge cu viața sa de la punctul în care se află astăzi la punctul în care dorește să fie mâine.

Ce te faci dacă vrei să ajungi la o relație de cuplu fericită, dar ai harta greșită? Dacă este harta veche a bunicii sau este harta filmului care te-a impactat emoțional cel mai mult? Vei mai ajunge acolo unde îți dorești? Probabil că nu sau dacă vei ajunge drumul va fi foarte lung și anevoios pentru că pe harta bunicii nu apar noile drumuri construite recent, nu apar automobilele, ci doar mersul cu carul cu boi, nu apar semafoarele și probabil vei merge doar pe zi neștiind că există și iluminatul pe timp de noapte.

Asociază drumurile noi, semafoarele și iluminatul pe timpul nopții cu ce vrei tu din relațiile actuale, cu sexul înainte să existe iubire sau îndrăgostire, cu libertatea totală acordată partenerului, cu educația permanentă pe care e nevoie să o ai despre relații, cu dreptul celuilalt la intimitate personală sau cu orice concept actual despre relații.

Viața profesională și financiară după modelul din epoca industrializării

Nici în ceea ce privește viața noastră profesională sau financiară nu suntem adaptați vremurilor în care trăim. Sistemul actual de învățământ, din majoritatea statelor, nu doar cel din România, este învechit și datează din anii 1800. Mult timp sistemul de învățământ s-a concentrat pe a scoate indivizi capabili să lucreze în epoca industrială, în fabrici și uzine, indivizi care să știe să citească, să scrie, să memoreze și să acționeze mecanic, să îndeplinească ordinele.

 

Epoca industrializării a trecut, iar noi trăim acum în era digitală, în era creativității. Acum indivizii au posibilitatea mai mult decât oricând de a-și dezvolta mai mult potențialul pe care îl au, de a fi creativi, de a dezvolta activități antreprenoriale. În anii de școală nimic din toate acestea nu se învață sau mult, mult prea puțin. Accentul este pus în continuare pe capacitatea elevului de memorare, și nu pe capacitatea lui de a găsi soluții creative la problemele cu care se confruntă.

Viața financiară stă, din păcate, în continuare, sub semnul ia-ți un serviciu,, ține-te de el și va avea grijă statul de pensia ta. Însă vedem cu toții că acest model este cu totul depășit și nu mai face față. Dacă vrem să avem bătrâneți liniștite nu ne mai putem baza pe stat pentru a ne asigura veniturile la pensionare.

Este nevoie să ne asumăm noi responsabilitatea viitorului nostru financiar, să devenim creativi, să găsim soluții creative la problema pensiei, să investim, să avem un plan financiar pe termen lung. Nu putem face asta având o educație de tip mecanizat și nici doar un simplu job. Un serviciu obișnuit nu îți asigură prosperitatea sau libertatea financiară, ci doar te ajută să îți câștigi traiul de zi cu zi. Dacă vrei mai mult, e nevoie să te preocupi mai mult. Să îți lărgești gândirea, să te educi singur și să vezi alte posibilități pentru tine.

Regândirea strategiilor și a convingerilor după care ne conducem viețile

În epoca în care trăim accesul la educație este mai facil decât a fost vreodată. Uneori costă, alteori nu. Dar este nevoie să ne asumăm responsabilitatea totală pentru viețile noastre. Nu mai aștepta să pice nimic din cer că nu va pica. Tu trebuie să creezi tot ce vrei să ai în jurul tău.

Dacă vrei să ieși din turmă trebuie să începi să te educi singur. Și să ieși din paradigma convingerilor majorității oamenilor. Vrei să ai rezultatele celor mai mulți dintre oameni? Atunci rămâi să fii educat doar de școală, crede în ceea ce ți se spune acolo că e bine să fii ascultător, să nu pui prea multe întrebări, să memorezi și să tot memorezi fără să fii creativ pentru că asta e doar pentru genii, condu-ți relația de cuplu și viața sexuală după modelul bunicii și al filmelor americane și speră că vei fi fericit. Aceste modele au eșuat căci dacă nu ar fi eșuat nu i-ai vedea pe majoritatea oamenilor triști, nefericiți, singuri (într-o lume în care avem atâta tehnologie pentru a ne conecta cu ceilalți) și împovărați de probleme financiare, uneori chiar și fără prea mult timp la dispoziție.

Se bucură acești oameni de viață? Trăiesc la maximul lor potențial? Simt ei fericirea prin toții porii lor? Nu. Atunci tu de ce ai aplica modelul lor dacă pentru ei nu a avut succes?

Dacă vrei să ai rezultate trebuie să aplici strategii care sunt eficiente în zilele noastre, nu în epoca de acum 100 de ani. Uită-te în jur și vezi ce om este așa cum ți-ai dori și tu să fi. Ce convingeri are acel om? Ce crede el despre bani, despre iubire, relații, sex, afaceri, job? Renunță la vechile convigeri și adoptă-le pe acestea noi și vei obține rezultate similare. Acesta este primul pas din ceea ce se cheamă modelare, una din cele mai eficiente strategii de atingere a rezultatelor remarcabile din zilele noastre.

Apoi educă-te continuu pe domeniile pe care simți că ai cele mai multe probleme. Cărțile nu sunt chiar atât de scumpe dacă ne gândim la câți bani dau oamenii pe multe alte lucruri: sucuri, țigări, haine, mâncare fast food.

Dacă stai prost cu banii sau nu îți place ceea ce faci la jobul tău, citește cărți de educație financiară și de valorificarea talentelor din interiorul tău. Aplică ceea ce citești, nu lăsa să treacă informația pe lângă tine pentru că altfel degeaba știi dacă nu aplici. Și eu și Bill Gates putem avea aceeași informație, dar dacă eu nu o aplic rămân tot aici unde sunt acum.

Dacă în iubire ai nevoie de mai multă împlinire citește cărți despre relații de cuplu, despre comunicare și relaționare. Educă-te pe acest segment. Mergi la seminarii, vorbește cu oameni mai deschiși la minte decât tine și împrumută din convingerile lor.

Indiferent la ce nivel ai ajuns cu viața ta, tot timpul va fi un om de la care mai ai de învățat ceva. Găsește acel om. Lasă orgoliul deoparte, acceptă că nu știi și învață, iar mâine vei fi mai sus decât azi.

Este nevoie să îți deschizi mintea și să vezi dincolo de ceea ce credeai că este imposibil pentru tine. Atât de mult contează convingerile noastre și atât de mult acestea își spun cuvântul în succesul nostru încât nici nu știu cum să te fac să înțelegi mai bine. Poate mă crezi acum sau poate nu, este alegerea ta, dar mai bine încerci și te convingi singur: Testează tu!

Oamenii cu care eu lucrez în ședințe individuale au rezultate remarcabile tocmai datorită faptului că lucrăm pe lărgirea hărții lor mentale, a spectrului de opțiuni, a posibilităților.

Găsirea hărții corecte pentru a ajunge acolo unde vreau să ajung în relații și în plan profesional m-a ajutat pe mine personal cel mai mult. Lărgirea aceste hărți mentale, schimbarea convingerilor a fost definitorie pentru evoluția mea. De aceea cred atât de mult în faptul că rezultatele noastre depind într-o mare măsură de convingerile noastre. Și de aceea lucrez acum tocmai pe schimbarea convingerilor pe care un om le are despre relații, iubire, sex, bani, profesie, afaceri.

Când îți schimbi convingerile este ca și cum te urci în vârful unui munte și vezi de acolo panorama. Ceea ce până mai ieri îți părea ținta finală, vârful pe care ai urcat, îți pare acum doar un vârf între alte vârfuri și vezi unele chiar mai înalte, vezi văile, vezi dealurile, vezi perspectiva de ansamblu și pe unde este nevoie să treci ca să ajungi acolo unde îți dorești să ajungi.

Succes îți doresc! Ai în tine puterea de a-ți îndeplini orice vis!

Cu drag,Semnătură

ninaparaschivescu.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.