Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Politica — January 9, 2018 at 16:25

Cuba: Un Senator American este de părere ca nu există nici o dovada a “atacurilor sonice” asupra diplomaților americani aflați la post la Havana

by

“Statele Unite nu au găsit nici o dovada conform căreia diplomații americani aflați la post în Capital Cubei ar fi fost victimele unui atac cu o arma necunoscută”, după cum este de părere un senator american.

Jeff Flake, membru al Comitetului pentru Relații Externe al Senatului și un vechi apărător al politicii de detensionare în relația cu Cuba s-a întâlnit vinerea trecuta cu înalți funcționari cubanezi, inclusiv cu Șeful diplomației de la Havana, Bruno Rodriguez, precum și cu funcționari din Ministerul de Interne, însărcinați cu problematica de securitate interna și legătura cu structuri similare din exterior.

Oficialii cubanezi i-au semnalat Senatorului Flake ca reprezentanții Biroului Federal de Investigații al SUA (FBI) i-au informat, după mai multe vizite la Havana pentru cercetări la fata locului, ca nu au găsit nici o dovada a faptului ca boala misterioasa de care suferă diplomații americani de la Havana ar fi fost rezultatul unor atacuri sonice.

Domnul Flake a mai semnalat și ca brifinguri clasificate cu funcționari americani îl fac sa concluzioneze ca nu exista motive de îndoială cu privire la rezultatele anchetei cubaneze, cu toate ca a refuzat sa precizeze mai multe în legătură cu informările primite din partea funcționarilor americani.

“Nu exista nici o dovadă precum ca cineva ar fi încercat în mod deliberat sa le facă rău diplomaților americani. Nimeni nu spune ca respectivii diplomați nu ar fi trecut prin acele evenimente, însă nu exista nici o dovada clara care sa ateste faptul ca ar fi fost victime ale unui atac deliberat din partea cuiva, fie cubanezi, fie terți”.

Ciprian POP

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.