Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Mâncare şi Băutură — December 7, 2016 at 16:28

Cozonacul de Crăciun cu fructe

by

Pentru că este perioada când trebuie să fim mai buni și mai ales că ne place să dăruim celor dragi momente dulci, vă propun o rețetă delicioasă și rapidă de cozonac ”altfel”. Nu este nici un secret că sunt fascinată de bucătăria italiană, de aceea propunerea mea este ”Pandolce genovese”.

cozonac-cu-fructe-uscatePentru a prepara această minunată rețetă rapidă de cozonac aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 100 g de mix stafide și struguri confiați
  • 100 g muguri de pin
  • 50 g fistic proaspăt
  • 50 g fructe diverse confiate
  • 4 linguri de marsala
  • 2 lingurițe de flori de portocal
  • Semințe de anason
  • 1 kg de făină
  • 2 lingurițe de bicarbonat
  • 200 ml lapte
  • 4 ouă
  • sare

Mod de preparare:

Mai întâi nu uitați să încălziți cuptorul la 180° C.

Puneți făina cu praful de copt și bicarbonatul într-un castron (15g de praf de copt la 1 kg de făină), amestecați-le și formați o cavitate în centrul castronului. Spargeți ouăle și bateți-le bine cu o furculiță, după care le adăugați-le peste făină. Apoi se adaugă zahărul pudră și untul la temperatura camerei, frământați cu mâna timp de 30 de secunde.

Într-un castron separat, se amestecă fructe, stafidele, strugurii, mugurii de pin, semințele de anason, frctele confiate și fisticul, apoi se adaugă amestecul de aluat. Se pune amestecul pe un blat de lucru presarat cu făină și se frământă pentru a amesteca bine și delicat totodată toate ingredientele. Se împarte aluatul în 2 sau în 4, după preferințe, dându-i forma unor pâini rotunde, mari, de aproximativ 2 degete înălțime, pe care le transferați pe tava de copt căptușită cu hârtie de copt.

Coaceți cozonacii timp de 45-50 de minute , până când suprafața devine aurie. Odată copți, scoateți-i din cuptor și lăsați-i să se răcească pe un blat de lemn.

pandolce-genoveseAcest cozonac de Crăciun de asemenea, este ideal ca un mic cadou pentru un gurmand. Îl puteți înfășura în folie transparentă și să-l puneți într-o cutie de carton sau de staniu, sau, mai simplu, se leagă folia cu o panglică frumos colorată.

Poftă Bună!

Liliana Manea

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.