Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Editoriale — March 24, 2018 at 20:01

COLEGIUL ÎNTÂMPINĂ CENTENARUL!

by

 

Epoca MARI UNIRI reprezintă o sursa de inspirație națională ,culturală și emoțională. Poporul român sărbătorește anul acesta  100 de ani de la formarea României Mari și vizita noastră la Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” din Chișinău este legată de acest eveniment.

La 27 martie 1918 Basarabia, străvechi pământ românesc, a fost primul teritoriu ce s-a unit cu patria-mamă, după mai bine de 100 ani de înstrăinare. Astăzi, acest teritoriu lipsește din trupul țării dar frăția cu românii de pretutindeni nu a dispărut. Cu acest sentiment pășim pragul liceului Vasile Alecsandri din Chișinău, dorind să păstram podul de flori dintre cele două maluri ale Prutului.

Cultura i-a legat întotdeauna pe oameni și învățământul nu face excepție de la această legitate. Mulți tineri din Republica Moldova învață în școli din România. Chiar și la colegiul nostru avem trei elevi veniți de peste Prut să învețe în aceeași  limbă românească.

Participarea ansamblului folcloric ”Florile Bărăganului”, coordonat de doamna profesor Drumea Aurelia la întâlnirea cu elevii Liceului Teoretic ”Vasile Alecsandri” din Chișinău în vederea încheieri unor protocoale de colaborare este o extindere a activităților colegiului nostru dedicată omagieri acestei sărbători.

Principalele motive ale acestei întâlniri exprimate de mesagerii liceului nostru sunt:

  • înțelegerea ca Marea Unire a fost și rămâne pagina sublimă a istorie romanilor;
  • nevoia de a ne cunoaște mai bine istoria pentru a ne defini ca oameni;
  • de a promova cultura și civilizația locală și națională;
  • de a cinsti jertfele înaintașilor.

Prin această întâlnire dorim să întărim legăturile culturale prin înfrățirea școlilor noastre.

 

 

Director,

Colegiul Național ”Barbu Știrbei”

profesor Amza Eufrosina

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.