Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Mâncare şi Băutură — February 24, 2018 at 00:26

Caponata siciliană

by

Caponata siciliana este o reteta cu traditie in Italia, La baza, in rolurile principale sunt vinetele, caperele si maslinele, iar restul ingredientelor pot fi adaugate sau eliminate, in functie de gust.

Caponata este o tocană de vinete specifică bucătăriei din comunele Siciliei. Secretul constă în vinetele tari şi cu seminţe cât mai puţine, în oţetul de calitate şi legumele foarte proaspete.

INGREDIENTE

1 vanata mare 2 ardei 2 fire telina 1 ceapa 50 g masline verzi/kalamata 2 linguri capere 1 lingura zahar 100 ml vin rosu 150 ml rosii cuburi (din conserva) ulei de masline sare piper

INGREDIENTE PENTRU PRAJIT

ulei de măsline

INGREDIENTE PENTRU SERVIRE

migdale coapte 1 lingura, zahar, busuioc proaspat

MOD DE PREPARARE:

  1. Spala si taie vanata cubulete, presar-o cu sare si las-o la scurs pentru 10-15 minute. Clateste bucatile de vanata, tamponeaza-le cu hartie de bucatarie, apoi prajeste-le in ulei de floarea soarelui incins pentru 2-3 minute, sau pana cand se rumenesc. Scoate vanata si da-o deoparte, in prosoape de hartie.
  2. Fierbe tulpina de telina taiata bucatele, pentru cca 5 minute, apoi opreste focul. Adauga maslinele si caperele in apa fierbinte si lasa-le pentru alte 5 minute. Scoate legumele din apa si lasa-le deoparte, la scurs.
  3. Taie ceapa cuburi si soteaz-o in 3 linguri ulei de masline pana devine translucida, apoi adauga restul legumelor (inclusiv vanata) si soteaza inca 1-2 minute. Stinge legumele cu vinul amestecat cu o lingura de zahar, lasa sosul sa scada si adauga sosul de rosii.
  4. Presara migdalele amestecate amestecate cu cealalta lingura de zahar pe platoul de servire, asaza caponata siciliana deasupra si serveste preparatul la scurt timp de la preparare sau rece.
  5. potențiator de gust de Dragobete

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.