Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
De pe la noi, Editoriale — July 10, 2018 at 17:57

Călărași,vai!!! Ce am fost și ce am ajuns…teoria ferestrelor sparte –impresii din Călărași  episodul  II

by

Teoria Ferestrelor Sparte.”Dacă se sparge o fereastră și nu o repară nimeni, oamenii care trec pe acolo vor trage concluzia că nimănui nu-i pasă și că nimeni nu este răspunzător. În curând, alte ferestre vor fi sparte, iar sentimentul de anarhie se va răspândi din clădirea aceea pe stradă, transmițând semnalul că orice este acceptabil.”

Municipiul  Călărași este singurul oraș  reședință de județ care nu are un centru civic, rod al incompetenței,dezinteresului și  habarnismului din administrația  publică locală.

Oamenii vor comite mai multe acte neconforme cu normele sociale, dacă cineva înaintea lor a comis astfel de acte și semnele comportamentului lor sunt prezente în diferite forme (grafitti, gunoi, ferestre sparte). Această formă de contagiozitate a comportamentului antisocial implică și creșterea în gravitate a actelor comise.

O neglijență  criminală și indolență a ucis centru civic al orașului,locul multor amintiri frumoase ale călărășenilor…

Aveți  fotografii de azi și una care să ne amintească de ieri pentru comparație…

O neglijență criminală,dezinteresul și incompetența administrațiilor publice de la revoluție pînă în prezent ,lipsa investițiilor publice,lipsa dotărilor urbane,lipsa unei viziuni cu privire la dezvoltarea și progresul orașului, aroganța și ignoranța autorităților în raport cu nevoile reale și propunerile cetățenilor,lipsa dotărilor cu instituții și activități de interes public și prietenoase cu cetățenii au pustiit centru civic. Mai mult chiar: de zeci de ani nu s-au mai executat  lucrări de intreținere…

a crescut iarba prin beton și prin asfalt…ce se poate spune mai mult despre această nepăsarea!!!???

Nelu Bălașa

[zslider autoplay=”true”]

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.