Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Mâncare şi Băutură — September 19, 2016 at 16:39

Brioșe cu mere

by

Brioșele cu mere sunt delicioase, iar eu vă propun o rețetă simplă și rapidă pentru a vă delecta cu aceste bunătăți. Acest desert este foarte parfumat, iar merele îl fac să fie moale și suculent, pur și simplu o încântare pentru papilele gustative.

briose-cu-mereIngrediente:

  • 200g făină
  • 120g zahăr
  • 100g unt
  • 3 ouă
  • 50ml lapte
  • 10g praf de copt
  • Un praf de sare
  • Scorțișoară și vanilie după gustul fiecăruia

Mod de preparare:

Merele se taie în felii subțiri( fără a le curăța de coajă) și se introduc în apă clocotită pentru 2 minute.

Se topește untul și se amestecă împreună cu ouăle și laptele. Separat se amestecă făina, zahărul, sarea și praful de copt. Se combină apoi ingredientele lichide cu cele solide, până se obține un aluat cremos, fără cocoloașe.

Turnați aluatul în formele de brioșe tapetate anterior cu unt și făină. Luați feliuțele de mere și așezați-le deasupra aluatului sub forma unor petale de trandafir. Aveți grijă să scufundați bine feliile de măr în aluat.

Se încălzește cuptorul la 1800 și se pun la copt brioșele pentru 30-35 minute. Când sunt coapte și au prins o culoare frumoasă brun-aurie, se scot și se lasă să se răcească, ca mai apoi să se presare deasupra lor o pulbere de zahăr pudră

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.