Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Comunicate de presă, Ultimile Știri — April 12, 2018 at 02:33

Adina Vălean-Smart cities – modelul viitorului

by

Până în 2025 peste 80% din populația orașului stat Singapore va locui la o distanță de mai puțin de 10 minute de o stație de transport în comun așa că nevoia de a deține o mașină personală va fi mult redusă, a spus ieri în Parlamentul European, Ministrul Mediului și al Resurselor de Apa din Singapore, Masagos Zulkifli.

Ministrul Zulkifli a fost oaspetele Adinei Vălean, președintele Comisiei de Mediu a Parlamentului European.

2018 este anul luptei împotriva încălzirii climatice în Singapore și oficialul singaporez a împărtășit membrilor Comisiei de Mediu din Parlamentul European câteva dintre cele mai inovative măsuri luate de orașul stat în domeniul mediului. De la taxele deja implementate pentru emisiile de dioxid de carbon și până la managementul apei potabile (desalinizare și refolosirea apelor menajere prin purificare) Singapore devine rapid un lider mondial în combaterea schimbărilor climatice. 

Vălean a adus în discuție statutul de Smart City pe care îl are Singapore și a apreciat pozitiv politica de transport în comun care încurajează reducerea numărului de mașini de pe șosele și folosirea sistemului de car sharing cu mașini electrice, preferat în prezent de generația tânără. “Marile orașe europene (includ aici și Bucureștiul), ce au deja sau aspiră la statutul de smart city, ar trebui să privească cu deschidere și interes inovațiile din domeniu și să le și aplice după caz. Combaterea schimbărilor climatice nu poate fi lăsată doar în seama politicienilor. Populația trebuie să fie conștientă că gesturile mici, precum a închide apa de la robinet cât timp ne spălam pe dinți sau deconectarea computerului în timpul pauzei de masă, contează enorm. Oamenii trebuie responsabilizați în acest sens.”, a spus Vălean în urma întâlnirii.

Adina Vălean

Președinte al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară în Parlamentul European

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.